Tillbaka

Välkomna till min tollarsida.

Här kommer jag att uppdatera er om våra träningar och andra upptåg.

14-01-12
Det har varit en lugn period för hundarna vi har inte tränat ute mer än lite spår, men de tyckte det var riktigt roligt! Det är så härligt att se glädjen hos Kiwi över att få vara med och klara av att gå ett kortare spår. Amigo är ju inte riktigt lika energisk när det ska jobbas men han spårade lugnt och metodisk fram till en punkt ungefär mitt i spåret där stannade han och luktade länge på ett grässtrå och en tunn kvist sen kom han tillbaks till mig och satte sig fot! Vet inte vad han kände eller vem som hade passerat men det var tydligen inget bra i alla fall... jag skickade på honom igen och han tog spåret efter en stund och några meter längre bort och sen tog han resterande pinnar och slut, kan ju undra vad/vem som passerat?
Träningen för Amigo är mestadels inomhus just nu, vi har börjat med treans fjärr från ligg till stå på trappavsatsen och där fungerar det bra nu ska vi bara flytta ner det på golvet och få honom att förstå att det är samma sak som gäller. Vi tränar så gott som dagligen även på lägreklassens kryp och det går bra så länge han vet att jag har godis i handen och går lite framåtböjd. Vittringen har vi lagt lite åt sidan men det kanske är dags att plocka fram den igen.
Kiwi´s träning är först och främst hans balansövningar stå med fram eller baktassar på stubben, balansera på trädstocken i skogen, gungbrädan, promenad över kavaletti, slalom, balansera på luftmadrassen.

Stå med fötterna på Fassboken för att försöka ha koll på var han har tassarna, denna övningen är helt onödig tycker Kiwi själv han förflyttar sig ju runt åt båda hållen innan jag har hunnit visa vilket håll vi ska åt:) allt för att godiset ska komma så snabbt som möjligt. Han brukar passa på att göra fjärren bredvid Amigo när vi tränar, likaså med krypet han försöker tränga sig mellan mig och Amigo och kryper då mycket snabbare och mycket slarvigare bara för att få en godbit.

I morgon ska vi till klubben på dagen och träna det ska bli kul det var längesedan nu.

Så här såg vår trädgård ut i somras rena rehab banan!! Men vilket resultat den har haft, Kiwi´s balans har blivit så mycket bättre.

 

13-12-30
En liten sammanfattning av året som gått. Amigo har tagit 7 CK, två R-cert ett i Lidköping och ett i Gustavsberg. Två CERT, ett i Gränna och ett i Sunne. Två 1:a pris i lkl II och ett 2:a pris i lkl II och därmed även fått en ny titel LPII. I slutet av september blir han plötslig mycket tröttare och vi får ta en tur till Skara djursjukhus där konstateras urinvägsinfektion. Vid kontrollen så har det även uppkommit kristaller i urinen och vi får en ny tid för ultraljud. Inget elakartat ses utan endast att prostatan är något förstorad. Kan ju tycka att det räcker med elände nu.........

Kiwi har tagit två CK på utställning. Det var vad som hanns med innan Håkan Ekesbo på Veterinärhuset i Lidköping skulle behandla Kiwi med Otoprof, pga att han hade klet i sina öron. För det första så ska INTE Otoprof användas om man inte kan se att trumhinnorna är intakta, vilket de inte kunde se då han hade smuts i båda öronen, trots detta så behandlades han med medlet! Djursjukvårdaren är sen så hårdhänt att Kiwi skriker till vid flera tillfällen trots att han är rejält sederad och inte kan röra på sig! Hon gör rent med tops vilken hon använder så kraftigt att den går av vid flera tillfällen så hon får ta nya. Sen får Kiwi en uppvakningsspruta när han vaknat till så kissar han först ner sig (har aldrig hänt tidigare) sen bajsar han på sig flera gånger (har heller aldrig hänt tidigare). När vi kommer hem så kan han inte stå upp, han sitter i bilen och båda ögonen drar åt vänster samt huvudet. Jag blir jätterädd och tror han fått en stroke! Ringer åter Veterinärhuset och får komma in på nytt. Där kan de ej bedöma vad som hänt utan remitterar oss vidare till Skara djursjukhus, tack och lov! Hela den kommande veckan är Kiwi i så dåligt skick, han kan inte äta eller dricka pga att han är så yr. Han kan inte heller hålla urin eller avföring. I Skara får han smärtlindring, läkemedel mot illamående, dropp med vätska mm. Man söver honom för att kunna gå ner i öronen och se (ytteröronen är jättesvullna och röda) hur stora skador han har fått. Det beslutas att de behöver göra en neurologisk undersökning av honom för att kunna bedöma hans skador. Under tiden googlar jag på Otoprof och läser då att medlet SKA spolas ut med RIKLIGT med koksalt eller ljummet vatten!!!!!! I Lidköping användes INGET av detta alls, så jävla bedrövligt!!!! Hade de gjort rätt och sköljt ur så hade han antagligen inte fått några skador över huvudtaget! Eller ännu bättre INTE använt Otoprof alls när trumhinnorna ej kunde inspekteras.
Resultatet av sövningen de gjorde i Skara kan sammanfattas så här; Kiwi har svåra skador i båda öronen jämförbart med brännskador där huden rullat sig och släppt, samt så har han mycket svårt att hitta balansen. Allt detta på grund av en klantig och hårdhänt djursjukvårdare och en disträ veterinär som inte har koll på att hans personal kan sin sak!
Det har tagit både oss och Kiwi MYCKET tid och energi att ta oss dit vi är idag, med många timmars rehabiliterings träning med olika balans hinder och vatten promenader på Husabyhund. Kiwi fungerar skapligt bra idag, hans precision är inte vad den varit inte heller hörseln men han lever och fungerar som familjehund vilket vi är tacksamma för. Detta har tyvärr inte bara påverkat Kiwi utan även resten av familjen negativ, lillmatte har ofrivilligt tappat en massa kilo i vikt pga all oro. Jag har bla fått högt blodtryck som jag måste medicinera.

Ett stort tack till Teresia Biderstål, Susann Karlsson & Maria Tivemo-Eftring mfl på Skara djursjukhus samt Christin på Husabyhund för all hjälp och support vi fått och fortfarande får!! Ni är riktiga pärlor!!

Så nu hoppas vi på ett mycket bättre 2014 med friska hundar och människor!

13-11-17
Igår var vi i Karlsborg och tränande med Maria, Johanna, Anine, Lena & Magnus i strålande väder! Amigo fick söka tillsammans med Snäckan och de skötte sig så bra. Sen fick han gå på ett linjetag men svängde av åt höger och jag ropade tillbaks honom och skickade igen och nu gick han hela vägen rakt ut. Då säger Lena att det låg flera dummies ute fast längre bort till höger :O, så antagligen fick han någon av dem i näsan när jag skickade ut honom på första försöket;).  När alla hundarna fått hämta in sitt linjetag så ställde Johanna upp som förste kastare så att vi fick två enkelmarkeringar var, och de till vänster var ganska kluriga för de flesta av hundarna men de löste det. Markeringen till höger spikades av alla tror jag:)). Sen var det Liptons tur att få arbeta lite han med, han fick två inkallningar till en till Anine och en till mig och vilken liten mysig kille det är;) mycket kel och många pussar fick jag när han kom fram. Efteråt så blev vi bjudna på kaffe och äppelpaj med vaniljsås av Johan & Maria  och det smakade såå gott, tack så jättemycket.

Idag har jag och Ingo och hundarna varit ute på en gôrskön höstpromenad, 9 grader varmt och solsken. Ingo hade kameran med och vi försökte få till några fina bilder på pojkarna. I kväll har jag tränat balansövningarna med Kiwi och vittring, metallapport, trean fjärr och kryp med Amigo. Ja Kiwi försöker vid sidan av med att både stjäla metallen och tjuva vittringspinnen. På krypet så försöker han krypa bredvid Amigo allt i hopp om att få en godis han med, fjärren är ju lättare att köra i par;). I morgon är det jobb igen, i förra veckan så invigdes våra två nya akut rum på jobbet, det är stora och fina men man kan inte ha dörrarna öppna:O, känns ju så där..... likaså är det med förrådet där finns inte ens ett dörrhandtag på insidan av skjutdörren utan går den i baklås så får man fint finna sig i att sitta där tills någon saknar en inget vidare för någon som inte gillar att bli instängd i trånga utrymmen.......... kanske kan vi önska oss en larmknapp i julklapp? Eller så sparas den in den också. Men nytt och fint har vi i alla fall fått det:)).

13-11-05
Efter flera månader av väntan har nu Länsförsäkringar äntligen tagit emot en skadeanmälan på Kiwi från Veterinärhuset i Lidköping och Håkan Ekesbo som var den som var ansvarig för att Kiwi´s öron INTE spolades ur efter behandlingen med Otoprof! Mera info om allt detta med felbehandlingen kommer att komma fram över!

Sedan förra uppdateringen så har jag och Amigo hunnit tävla lydnad vid två tillfällen med olika resultat. Ett 1:a pris och ett 2:a pris, när vi fick 2:a priset var han inte med mig överhuvudtaget utan gick flera steg efter mig inte Amigo likt. Några dagar senare var vi hos Maria på Djursjukhuset och det togs en del prover på honom samt så fick han lämna u-prov. Ett något förhöjt värde på Anaplasma samt vita i urinen och lite bakterier blev prov resultatet. Så det blev en kur med antibiotika och efter några dagar hade vi fått tillbaks våran vanliga Amigo igen. När vi sen var och lämnade ett kontrollprov på urinen visade det sig att han hade rikligt med kristaller i urinen. Så i går var vi tillbaks igen och gjorde ett ultraljud på u-blåsan och det såg bra ut! Inga polyper eller tumorförändringar, så skönt!
I söndags var vi i Karlsborg på tollarträff med Skaraborgstollarna. Det var sex vuxna hundar och tre valpar som var med denna gång, kul att vi blev så många! Vi började med att valla ett område där vi la ut ett sök sen fick de vuxna hundarna turas om att hämta in en dummie var, medan de andra fick sitta passiva. Amigo skötte sig bra och var tyst under hela tiden han var passiv. På nästa station var ett linjetag utlagt och när ekipaget ställt upp så kom först en markering söder ut därefter fick de göra helt om och skicka på linjetaget först därefter ta markeringen. Sista stationen idag var en dubbelmarkering som de fixade bra alla hundarna. Maria var kvar på station nr 1 med valparna och tränade med dem där, sen kom de bort till oss på station tre och fick var sin kortare markering. De var duktiga alla tre att markera och plocka upp sin dummie:)). Efteråt gick vi in och fikade och nästan alla hundarna följde med in utan problem, det är så skönt med hundar som kan umgås utan att de hela tiden måste spänna sig och hålla på, samt att de är snälla mot valparna.

Nästa tollarträff planerar vi till den 15/12 tid och plats fås när anmälan görs till mig, eftersom det beror lite på vädret var vi kommer att vara.

 

130926
Igår var det ringträning på klubben och jag och Amigo var på plats tillsammans med min svägerska Ingrid och lilla loppan Heylie, samt värden bästa veterinär Teresia Biderstål och vackra Fena. Vi fick mycket god hjälp av både Per och Hilde som har många års vana och hade flera goda råd att ge och lära oss. Så nu ska bara pälsen växa ut på Amigo så ska vi ge oss på utställningarna igen:)) och förhoppningsvis så ska tredje certet också ramla in;)
Idag har Aleksandra haft studiedag och vi har tagit en skönpromenad med hundarna där vi passade på att träna olika balansövningar i skogen på både stubbar och fällda björkar. I kväll har en av mina bästa vänner varit här och vi har ätit och pratat en bra stund, så skönt att få ventilera allt som hänt och är/och har varit så skit jobbigt, tack Kicki för att du orkar lyssna.

13-09-14
LPII är i hamn!!!
Idag har jag och Amigo varit på Vara-Grästorps bk och tävlat lydnads klass 2. Vi fick nummer åtta som var näst sista startnummer och redan när han kom ut ur bilen så började han vädra och smacka:(( snacka om att göra matte nervös...... På lydnadsplanen fanns det ett par doftfläckar som var mer intressanta än andra, flera av hanhundarna låste sig på dessa, tyvärr. Amigo låg plats strax bredvid en sån här fläck och vred sig ganska så mycket för att nå den under platsliggningen, matte fick en kråka i halsen och hostade men han hörde mig inte ens, bushund! Lydnadsmomenten gick väl skapligt men vi har mycket att jobba vidare på framför allt friaföljet där jag inte litar på att han är med mig. Idag gick han ut till rutan med hjälp av en dirigering inte helt optimalt men jag fick ut honom utan en massa tjafs och det är ett STORT +.  Den totala poäng summan blev 181,5p och där med har Amigo nått upp till ännu en titel och heter numera i stamtavlan LpI LpII Agrosofens Fiinish! så  gôtt att vi äntligen fick till det tredje förstapriset!

I torsdags var vi på klubben och promenerade samt tränande lydnad med Hilde & Happy ett stort tack Hilde för all hjälpen vi fick, du är en pärla;).

13-08-26
I lördags morse tog jag, Julia, Amigo, Lena & Våffla husvagnen och drog iväg till Gustavsberg i Uddevalla där SSRK västra anordnade utställning. Först ut var Amigo i öppenklassen, de var sju stycken ökl hanar. Han fick excellent och CK. Där med var vi kvalificerade att tävla vidare om CERTET! Det blev endast två hanar som fick CK och här kom Amigo på en andra plats med Reserv CERT vann gjorde
Riverbreeze Dream Team Apach "Hobbe" stort grattis Kristina & Hobbe som dagen till ära även blev SE UCH!! samt BIR. Sen var det Våfflas tur, det var fyra tikar i hennes klass och hon placerade sig som nummer två med ett excellent duktiga lilla Våffla. När tollarna var klara i sin ring så drog vi vidare mot Ljungskile och Backamo. Väl framme så kollade vi runt efter en bra plats att parkera husvagnen på och tillslut hittade vi en där vi kunde ställa husvagnen så hundarna fick lite skugga av den. Söndagen började med bedömning av tollarna och Amigo var först ut i ökl idag med men domaren för dagen gillade hundar med MYCKET päls så en halvnaken Amigo hade inte så mycket att hämta, men hon måste gillat honom ändå för han var en av endast fem hanar totalt som fick CK:)) men denna gången blev han oplacerad i kkl. Vann gjorde även idag Hobbe & Kristina samt bev de BIR!! Våffla skötte sig utmärkt även denna dag och fick excellent och kom tvåa även här. Amigo har haft två jobbiga dagar med mycket löptiksdofter så han har inte varit speciellt matfrisk, stackars liten inte lätt när det doftar gott överallt.

Förra måndagen var jag med Johnny & Heylie på valpkurs, det var många olika raser på kursen, jag träffade bland annat en liten tollarkille. Heylie var lite försiktig till att börja med men sen visade hon sitt rätta jag och det blev full rulle:)).

Kiwi ska på rehab hos Christine i morgon igen så får vi se vad hon har för övningar denna gången. Vi håller fortfarande på med diskussion med den veterinärren som skadade honom så illa, kan ju tycka att det snart borde vara klart men men.............. ibland undrar man om de verkligen inte fattar hur illa de gjort honom och oss!!?

 

13-08-10
Idag har vi varit på utställning i Askersund med Amigo. Dagens resultat räckte inte till det sista certet men han fick en jättefin kritik det enda som fanns kommenterat som negativt var att han var något lös i sina armbågar, och det blir han när han inte är motiverad/fokuserad att springa utan lufsar på lite i sitt eget tempo. Det var varm och kvavt idag och han blir lätt påverkad av värmen.

På hemvägen stannade vi till hos Maria, Johan & Anine på Koppeldragets kennel i Karlsborg och fick lite fika såå gott, tack så mycket. Tosca hade blivit en riktig tjockis så nu syns det verkligen att hon ska valpa i veckan som kommer, spännande.......... ;)

Förra helgen var vi tillbaks "hemma" i Falkenberg igen, underbart! Tänk om man kunde få tillbringa HELA sommaren där nere.... Vi hade runt 30 graders värme hela helgen, så hundarna gjorde inget större väsen av sig. Det fick bli en lång promenad på morgonen utmed Ringsegårdstranden och en längre på kvällen samt några kortare på dan.

Kiwi har varit på återbesök hos Christine och nu skulle vi prova att bara göra något eller några balansövningar om dagen men inom fem dagar så blev han markant sämre i sin balans, snubblar och ramlade även när han skulle ner från sängen, så jag bestämde att vi går tillbaks och gör ALLA övningarna dagligen igen. Känns ju så där att han försämras så snabbt, så det verkar ju som om han kommer att behöva sina dagliga övningar även framöver. Tänk så fort livet kan förändras från att ha varit en helt frisk individ så vänder det över ett par timmar till en mycket sjuk hund som kräver full rehabilitering och som har åldrats flera år på några månader................ usch......

13-07-18
Det var ett bra tag sedan sidan uppdaterades....... pga flera orsaker, dels så håller jag på att göra en ny hemsida men det tar tid eftersom jag inte är så duktig med datorn. Sen så har våren varit rent bedrövlig pga en slarvig behandling hos veterinären i februari så blev Kiwi mycket sjuk och vi var så nära att få låta honom somna in. Han är nu bättre men han kommer inte att bli helt återställd som det ser ut, såå himla trist!!!! Just nu går vi på rehabilitering hos Christine på Husaby hund och han har blivit bättre men det kräver mycket träning. Vår trädgård ser för tillfället ut som en rehab bana med balanshinder, kavaletti, vippbräda, slalompinnar och luftmadrass.

Nu till de roligare delarna av våren och sommaren; Amigo blev Årets lydnadshund på Götene BK 2012!!! min duktiga kille:). Han har även växt till sig och plockat ett reserv CERT i Lidköping för Eugeny Kuplyauskas och två riktiga CERT på utställning i sommar. Ett i Gränna för Jan Herngren samt ett för Anne-Berith Waskaas i Sunne där han även slog till och blev BIR. Vi har även gått en spårkurs på Götene brukshundklubb under våren mest för att inte tappa kontakten med träningskompisarna och få koppla bort det jobbiga här hemma en stund. Min energi tog helt slut i samband med att Kiwi blev så sjuk och träningsglädjen tillsammans med hundarna vet jag inte riktigt vart den blivit av..........

Jag och Aleksandra har cyklat tjejvättern tillsammans i år det var en jobbig cykeltur eftersom jag hade skadat min rygg vid en överflyttning av patient från ambulansbår till säng innan jag gick på semester. Riktiga skitbårar har de fått på ambulansen för de går ej att höja utan man får stå som en "kråka" och tyngden hamnar helt fel och man har ingen hjälp av benen utan ryggen får ta all tyngd och stryk.
Julia har varit på målvaktsutbildning med flera andra målvakter runt om i Västra Götaland två gånger under våren/sommaren så nu blir hon en farlig målvakt i KIF:s 15 årslag:).

Ska väl passa på att hälsa Heylie välkommen in i "stora" flocken med;) jag hade förmånen att få följa med Johnny (min lillebror) och Ingrid (min svägerska) när de åkte till Söderhamn och hämtade hem sin lilla Münsterländer tik Xantemi´s Heylie en riktig lite goding. När sen hundarna fick träffas så tyckte Heylie att Kiwi var en snäll och lagom vild farbror men Kiwi låtsade inte se henne utan vill bara till Johnny och gosa. Amigo var en spännande kille men lite för vild vid första träffen, så mattes knä var ett bra ställe att springa upp och sätta sig i emellanåt. Jag hade en liten favorit i kullen med, men lilla Hvår skulle flytta till Norge som tur var säger Ingo:)).

Jag har återupptagit en annan sak som jag inte gjort på ca 25 år nämligen tagit mig upp på bönpallen på motorcykel igen! Å vilken härlig känsla!!!! Jag kom till och med i mitt gamla skinnställ igen även om jackan var i tajtastelaget.
Det finns säkert många flera saker som hänt under våren och uppdateringar kommer efterhand.

12-12-11
Idag har jag och hundarna varit på Sötåsens naturbruksgymnasium och extra knäckt:)) Jessica hade en klass där som har läst en kurs om hundar & rasen rasen tollare och idag skulle de ha slutprov på kursen. 
Jag berättade lite om mig och hundarna därefter så fick de visa upp sig en i taget som på utställning samtidigt som varje grupp fick komma fram och klämma och känna på dem, samt kolla på tänderna. Hundarna tyckte det var jättemysigt att få gosa en stund. Efter detta så gick vi ut och varje hund fick springa några vänstervarv samt fram och tillbaks. Sen skulle de ställas upp och placeras. Alla fyra tollarna var duktiga och kunde stå kvar själva så jag & Jessica kunde flytta oss undan från dem.
Roligt med fyra olika typer av hundar, Silaz som är flera cm mindre lägre i mankhöjd än mina båda.
Festis som är mera beige till färgen men den av dem som hade absolut mest päls för dagen, naken tollaren Kiwi samt Amigo som för tillfället är i ganska god pälsform:). När vi kom in igen så fick varje grupp lämna in sina svar till Jessica därefter så berättade jag lite mer ingående om mina hundar och deras "fel, brister & vad som är extra bra med dem". Tack snälla Jessica för att än en gång fick komma "och vara med och undervisa".

Förra fredagen var jag & Aleks i Skara och hjälpte till med förberedelserna inför vår Agilitytävling. Snön vräkte ner så det var knappt att vi tog oss hem. När vi vaknade på lördag morgon så hade vi fått ca 50cm snö och det fanns inte en chans i världen att ta sig ut med bilen. Visserligen har jag längtat efter snön hela hösten men allt behövde väl inte komma samtidigt! Resten av helgen var inte lika rolig....... Amigo har bajsat blod igen och Kiwi var helt döv pga att veterinären varit nere i örat och plockat upp en del päls samt så hade han fått örondroppar. Som tur är så mår båda hundarna bra igen men det var en pärs, särskilt när man vet att det är närmare 15 mil till närmsta jourveterinär om det skulle bära till....... och riktigt dåligt väglag dessutom. 

12-11-11
Igår gjorde jag och Amigo comeback på lydnadsplanen igen, det var en skön känsla men ack så nervöst.......Han var jättebusig och tjuvstartade på både inkallningen och hopp tillbaks vilket inte har hänt tidigare. Rutan sprang han ut till och där satte han sig snabbt och kollade om jag såg nöjd ut;) Hellre en busig och glad hund än en som inte vill vara med alls. Resultatet blev 171p och en 3.e plac så nu är vi ett förstapris närmre ett LpII:)).
Igår kväll bjöd Götene brukshundklubb sina funktionärer (med respektive) på höstavslutning och i år gick resan till Broby Strutsfarm där vi fick en trevlig guidning om strutsen och dess levnadssätt sen fortsatte kvällen med potatisgratäng och en bit strutskött som var mycket gott! Efteråt var det dags för sångtävling där vi blev indelade i olika lag och fick lyssna på några låtar, gissa vem artisten var, vilket år mm. När resultat var räknat så stod slutligen lag nr 1 som segrare grattis till er!

 

12-10-24
Igår kom äntligen svaret från Jordbruksverket och i fredags kom svaret från SKK där de beviljar tävlingsdispens för Amigo fast han står på Fenemal!! Så himla gôtt, nu kan vi fortsätta vår tävlingskarriär igen:)). Vi är ju lite ringrostiga men vi ska försöka oss på några lydnadstävlingar till denna säsongen. På lördag ska vi som var på jaktkursen för Sanna förra helgen träffas och träna och efter våran lilla träff ska vi ha tollarträff med Skaraborgstollarna på Mariestads brukshundklubb.

12-10-17
Oj vad tiden runnit iväg:O. Nu kommer det i alla fall en uppdatering. Vi har varit på utställning med fina resultat Kiwi har fått CK & blivit bästa veteran på Gränna utställningen. Han & Aleks har även varit i Tibro och tävlat agility ingen diskning på fyra lopp:)). Kiwi har även klarat godkänt anlagsklass i viltspår under hösten. Jag och Kiwi har gått en kurs i rallylydnad som vi hade avslutning på i måndags och då kom vi på en delad 2:a plats med 98p/100. Det var sommarens/höstens goda nyheter.......

Amigo har där emot inte varit ute på några tävlingar........ under juli månad har han haft tre rejäla krampanfall och fått diagnosen Epilepsi. Efter sista anfallet blev han insatt på Fenemal och mår sen dess precis som vanligt:) så SKÖNT!! Han har inte visat någon om helst antydan till något anfall. Har nu skickat in ansökan om dispens för fortsatt tävlande så nu håller vi tummarna för att det blir ett fortsatt tävlande för hans del.

Förra helgen var jag & Kiwi på jaktkurs för Sanna Hallgren i Mariestad tillsammans med Jessica & Silaz, Lena & Musli, Susanne & Kia, Ingrid & Paddy samt Maria & Tosca.
Vi har fått många nya övningar att träna vidare på och som jag även har provat på Amigo. Flera av dem har de köpt rätt av båda hundarna:) och ni som känner Amigo vet att han ibland funderar på om han tjänar på att göra vissa saker och dessa nya gjorde han bara utan att fundera, så roligt!!

I kväll har vi haft styrelsemöte på klubben, vi var inte så många men tillräckligt för att kunna fatta beslut. Så nu planeras det för fullt inför hösten. Har även skickat i väg en intresse anmälan på utbildning......... men det beror helt på när, var och hur.

Jag och Aleks har varit i Stockholm och sprungit Lidingö tjejlopp med "bra" resultat:)) i alla fall för Aleks del 1,03,54 på milen, och jag 1,20,07. Det bästa var att jag i år mådde bra efter loppet:). 

12-06-06
Idag fyller världens bästa Kiwi åtta år!!!  Grattis mattes älskling och grattis även till kullsyskonen i Agrosfens matkull!! Kiwi har varit med och supportat mig och Amigo när vi var i Hjo och tävlat lydnadsklass II, och idag fick vi ihop 182,5p och vann klassen. Vi var sex stycken startande i klass II. Det var totalt fyra stycken i vår klass som fick första pris, en i klass I och en i klass III, dömde i dag gjorde Kerstin Eriksdotter och Tommy Persson var tävlingsledare. En väl arrangerad tävling som flöt på bra. Trots lite störningar på platsen i form av en promenerande dam med hund i kanten av planen, flera skuttande harar både på och bredvid lydnadsplanen, man kan ju bli nervös för mindre.

12-05-23
Då var lag DM i lydnad avsklarad för i år:), Götenes lag med Barbro/Balto, Britt-Marie/Smillan, Anna/Amigo samt Lisa som lagledare gjorde en bra insats trots lite missar här och var;) och kom på en 2:a plats.
 
I år ställde vi upp med bara "gröngölingar" vad det beträffar hundarna, Amigo & Smillan som bara hunnit starta en gång vardera i lkl II och Balto som endast gjort en lydnadstävling, vårt KM. Lisa gjorde en bra insats som lagledare och hade koll på oss så vi skulle sköta oss:)). Några få tappra klubbkompisar hade hittat hela vägen till Tibro för att heja på oss, tack för supporten allihop. Segrade idag gjorde Tibro BK med sina tre elitekipage, jättegrattis allihop!!!

12-05-12
Dagen har vi tillbringat på klubben och vår årliga agilitytävling, i år i regn och blåst. Aleksandra & Kiwi har tävlat både agilityklass och hoppklass, bäst gick det i hoppklassen där de placerade sig på en 8:e plats med endast 5 fel:)) i agilityklass kom de på en 16:e plats med 10 fel men det var en mycket nöjd tjej som strålade över att ha tagit sig runt banorna UTAN att de blivit diskade!! Amigo har haft en jobbig dag då det var tillåtet med löptikar så han har fullkomligt skrikit sig igenom denna dag:(( och nu vill han inte ha någon mat:(. Flera av hanhundarna satt och bara dreglade vid starten och några av dem drog av banan för att kissa in området och sprala rejält så alla andra hanar skulle känna att de varit där redan.
Ingo har varit på skyttetävling och Julia hade klassfotboll i Kinne-Vedum idag så mormor fick göra en insats och följa med henne tack snälla för hjälpen:)).


Förra helgen var vi på utställning i Lidköping med Amigo, seger i öppenklassen med ett excellent blev dagens resultat. Vi hade nog tur i alla fall för domaren kollade både tänder och kände över Amigo medans han inte visade något större intresse av att titta på några av de andra hundarna:( visserligen var det domar byte men tar man åt sig att döma en annan ras än den man varit bokad för så kan man väl i alla fall visa lite intresse!! Folk har ju betalt för att åka på utställningen.....


12-04-13
Upptäckte precis att jag glömt att gratulera Amigo på hans fyra årsdag på hemsidan:O, Grattis lilleman och kullsyskonen i Agrosofens Fiin kull på 4-årsdagen!!! ny bild på första sidan.
I kväll har jag och Amigo gjort debut på klubbmästerskapet i lydnad, och idag sprang han direkt in i rutan:)) 185,5p fick vi ihop och det räckte till en 2.a placering av 10 startande ekipage. Jag är så gôr nöjd!
Britt-Mari & Smillan vann KM grattis grattis! På tredje plats kom Barbro och Balto:)) Lisa & Axa kom på fjärde plats och blev därmed klubbens lagledare på Dm i lag lydnad, så där har ni Götenes DM lag 2012!!! Aleksandra & Kiwi kom på en 8.e plats med en nolla på hoppet då Kiwi busade och tjuvstartade på Magnus kommando, aj aj aj Kiwi då! De fick trots nollan ihop 166,5p, visst är de duktiga;). I morgon bär det av till Sätila på utställning med Jessica & Silaz det ska bli så skoj att träffas det är ju ett tag sedan sist:)).

120409
Idag har vi gjort debut i lkl II jag och Amigo, vi hade startnummer 4, och platsen var strulig hund nr 1 reste på sig så fort matte lämnade och nr 5 låg och vädrade åt Amigo en liten stund sen reste han på sig och gick sakta fram emot Amigo då var pulsen hög....... hundens matte hann fram innan den var hos Amigo men Amigo var mkt lång i näsan och vädrade efter honom. Han låg dock kvar sina tre minuter, men de var långa..
Fria följet gick som på räls och vi fick en 9, nedläggandet lika så en 10:a, sen blev Amigo gôr busig och skojade endel med mig studsade upp och pussade mig i ansiktet x flera och skuttade runt omkring mig. Jag tog som positivt att han ville köra mera så jag lät honom hållas, han kan ju bli riktigt tjurig om jag säger ifrån och då är det färdig tränat/tävlat för dagen. När jag lämnat honom  för inkallningen och gjort helt om halt så har han ställt sig upp och sen tjuvstartar han (eller iaf strax innan jag ropar) fullrulle till matte, en 8. Sen var det rutan, han sprang med god fart ut och viker av åt vänster (precis som flera av de andra tävlingsekipagen, hm undrar vad som störde riktningen) jag kallar då tillbaks honom för jag vill inte få honom att leta sig själv till rätt punkt då jag är tyst (visst var det så vi sa Nina:)) och därmed har vi nollat momentet. 
Apporteringen gick bra en 10:a, vid hoppet hamnade han snett och satt utanför hindret men tar det rätt på tillbakavägen och hamnar då på min högra sida, jag ger honom ett dk och vad gör han då? jo backar in i position, lille godingen min en snäll 8 fick vi där. Sen hade vi bara fjärren kvar och den gör han kalasbra idag snabbt upp och snabbt ner och inget flyttande åt något håll, full pott 10p:)). Så totalt fick vi ihop ett 2:a pris på 158,5p, inte riktigt vad vi siktade på men det kommer fler tävlingar.
Trots en del bus och lek under momenten så kändes det bra, det är bara att träna på inför kommande tävlingar det blir nog någon mer lydnad under våren sen ska vi ägna oss åt lägreklass.

Har även hunnit med en vända till KSS denna gången hade jag varit lite snabb med att tugga äpple vilket inte blev så bra, det vill säga att det satte sig och det tog många mg Morfin innan det släppte denna gången. Jag har haft rejäl träningsvärk i magen, som värsta träningspasset. Så nu får det vara nog med att vara nyttig och i fortsättningen ska jag ta en god macka istället för hårdsmält frukt;) Tänk vad det hade varit skönt om SIL hade hade haft nattöppen kirurgi!!! Vägen till Skövde var oändligt lång mitt i natten med kraftiga intervall smärtor.


12-02-29
Äntligen en ny uppdatering på sidan:)). Jag har äntligen fått tag på en ny dator och kan uppdatera sidan igen, den gamla ville inte starta utan stod bara och malde utan att skärmen fick någon bild. Jag gör en kort uppdatering nu och så småningom kommer det en bättre. Vad har hänt sen sist då? Vi tar det bästa först: Amigo har blivit årets lydnadshund på Götene brukshundklubb!! Sen vann vi även Fixarn´s pris för högsta snittpoängen i lkl I:)).
Jag har påbörjat en ny tjejklassiker och var till Mora förra helgen och åkte kortvasan tillsammans med Ingo, vi hade turen att få bo hos Johnny i hans trevliga stuga precis som förra året. Även i år var Hampus med samt Gert och Istvan. Vi hade sådan lyx så när vi var färdig duschade så fick vi skjuts tillbaka till stugan och maten stod strax efteråt på bordet. Efter maten väntade en varm bastu och den vedeldade tunnan med varmt och skönt vatten:). Så näst på tur av klassiker loppen är tjejvättern, vi ska träffas nästa vecka och planera lite praktiska saker runt omkring med bla boende.

Jag har under vintern (och även nu) gått en spårkurs där tanken är att jag ska komma igång lite bättre med spårtävlandet med båda hundarna, Kiwi i högreklass och Amigo i lägrespår. Vi har haft flera teoriträffar och i söndags var det första praktiska träffen. Vi träffades vid Frebaco i Lidköping för att prova att spåra på asfalt, lite klurigt för de flesta av hundarna så det blir till att träna mera. I em ska jag, Hilde, Maria P och Magnus träffas för att spåra i skogen, ska bli så kul:)) efter bär det vidare av till klubben för ett lydnadspass.

Jag har även slutat arbeta på kirurgavdelningen och är nu tillbaks på akuten där jag arbetat tidigare, och jag trivs riktigt gott. Kul att vara tillbaka hos mina gamla arbetskamrater;).

11-12-23
Igår var jag och Aleksandra ute på promenad med hundarna och passade då på att köra ett upplet med dem. Denna gång vallade vi både med och utan hundar sen fick Kiwi gå först eftersom Amigo försökte spåra upp föremålen sist så nu tänkte jag få det ordentligt vallat. Kiwi jobbade på bra men hade svårt med tredje föremålet men efter lite peppning och tillslut ett lyft i det så fann han det. Amigo som inte brukar ha full rulle ut i uppletsrutan utan springer oftast lite halvhjärtat för att hinna sniffa in alla dofter på vägen sprang som han aldrig gjort annat, full rulle ut med näsan på och hämtade in tre föremål på tre snabba skick, det är inte utan att jag blev impad på honom;). Idag blev det en rask promenad på dryga 5km innan jag skulle iväg och jobba.
När jag kom hem i kväll så stod skinkan griljerad och klar samt en mycket god Janssons frestelse på bänken:)) tur att Ingo och barnen varit hemma och fixat lite.

11-12-16 
Det har varit en händelserik vecka minst sagt. Förra fredagen vaknade jag med en stor olust känsla i hela kroppen. När jag sedan var på toa så hade jag världens magras inget ovanligt med det men detta fortsatte hela dagen och natten.
På lördagen mådde jag ganska väl på fm och vi var ute och gjorde ett upplet med båda hundarna Kiwi skötte sig bra snabbt ut, hitta föremålen och lika snabbt in igen, men Amigo försökte lösa det genom att spåra vart vi hade vallat till slut gav han upp och använde näsan högt och hittade sina föremål, duktig kille.

När vi ätit lunch och var lagom mätta och belåtna började jag känna mig olustig igen och illamåndet sköljde över mig och ja som ni förstår så kom hela míddagen upp, och det som inte kom upp kom andra vägen.

Detta fortsatte även på söndagen men nu orkade jag inget äta och knappt inget dricka heller. Ringde SVR och fick vänta en bra stund innan någon svarade men jag hade ju inget annat för mig än att ligga på soffan med hinken bredvid. Tillslut svarade någon snäll och trevlig ssk och vi kom fram till att jag inte skulle orka dricka mig tillbaks till normal vätskebalans utan behövde få dropp. Hon hänvisar mig till AM i Lidköping men jag tror inte de vill ha in mig på "huset" med magsjuka, utan garderar mig och ringer in och nej det var väl det jag tänkte, det blev KSS och infektion där de kan isolera mig från omvärlden. Med ett Hb på 180 och mkt dåligt med salter i kroppen samt 5.3kg i viktminskning vid ankomst till avd så mår jag efter några dygn och sex liter dropp som vanligt igen:)) skönt att vara hemma igen.

Igår var Hilde här och vi fixade med Môsabla´t i över fem timmar och var alldeles fyrkantiga i ögonen innan vi gav upp. Sen skulle jag bara lägga till lite utställningsresultat och lyckas på något sätt spara en gammal tidning över allt arbete vi gjort under dagen :O:O tror ni panik känslan infann sig eller!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mailade Hilde för hon hade sitt USB minne med sig som vi sparat tidningen på (trodde jag iaf) men när mailet kom fanns bara det som hon gjort innan dagens arbete:O så det var bara att börja om igen, puh.............
Satt halva natten och försökte fixa till arbetet för andra gången:) och idag när vi träffades hade vi bara lite kvar att finjustera. Passade även på att fira Hilde lite idag eftersom hon fyller år i morgon, grattis på "29" årsdagen Hilde!
Jaa så vad har jag lärt av detta då? Jo att spara en sak taget och stänga de sidor som inte behöver vara öppna:)) innan  jag ska spara:)).

I morgon är det jobb igen ska bli kul det är ju drygt en veckan sedan sist;).

11-12-04
Igår gjorde Aleksandra & Amigo debut på officiell agilitytävling, det kunde väl ha gått bättre men det var andra gången han var i ett ridhus och körde agility och första gången som det satt hinderfixare utmed kanterna och galen i folk som han är så var han ju bara tvungen att springa dit och hälsa först och sen var ju tomten där (domaren) honom var han också tvungen att hälsa på. Amigo var glad och busade vidare med Aleksandra som gjorde så gott hon kunde för att få lite uppmärksamhet. I hoppklassen sen så gjorde han likadant med hinderfixarna samt att han här även försökte ha koll på vart jag tog vägen. På grund av att han var så splittrad så tog han fel hinder i båda klasserna och blev därmed diskad.
Något som han däremot gjorde riktigt bra var däcket som annars är hans "skit" hinder och som han 9 utav 10 gånger hoppar bredvid, det tog han i båda klasserna gôr bra:)).

Ingo & Kiwi gjorde debut tillsammans officiellt de med igår och i agilityklassen kom de på 12:e plats och i hoppklassen på 19:e. Kiwi älskar ju också hundfolk så även han var framme och hälsade på hinderfixarna;) så på nästa agility träning blir det till att sätta ut hinderfixare och träna på att de INTE får springa dit och hälsa.

I fredags så möttes jag och Hilde med hundar i skogen för att lägga spår. Hilde la ett till Happy och ett till Kiwi för att han skulle få ett lite klurigare spår (jag har ingen fantasi vad det gäller att klura till spåren) med fyra vanliga spårpinnar och två skogspinnar, vi har aldrig tidigare provat skogspinnar, så det skulle bli spännande att se vad han gjorde.
Jag la ett spår till Amigo med halvt dolda pinnar samt så gick spåret både på grusvägen, inne i skogen och ut på kalhygget (som nu mera är ganska risigt). När jag gick spåret körde jag upp två hjortar, spännande att se vad han skulle hitta på då vi under hösten bara kört viltspår.....

Efter dryga timmen så släppte jag på Kiwi och när han väl hittar sin första pinne så upptäcker jag, hans klantiga matte att godiset ligger kvar vid bilen!!! men Kiwi nöjer sig med lek och bus med den ny funna pinnen och vi fortsätter spåret. Han är idag mycket mera fokuserad på spåret och  har heller inte så bråttom utan spårar det mesta med näsan i backen. En spetsvinkel hade Hilde lagt och där jobbade han jättebra och noggrant han hittar de återstående tre spårpinnarna och kommer så småning om fram till första skogspinnen väl där stannar han och letar frenetiskt vidgar sökcirkeln går till baks och stannar tittar upp på mig och när jag frågar om han har något tar han upp spår pinnen:)) det är inte riktigt rätt säger Kiwi den luktar Hilde men ser inte ut som en spårpinne!!! Vid sista pinnen stannar han och nosar och när jag frågar igen om han har något plocker han upp pinnen. Jag är så himla nöjd med han arbete både i spåret och med pinnarna. Sen blir det bråttom till bilen för att få godis:).

Jag och Amigo får gå en liten bit till hans spår och idag så tar han spåret direkt utan att kolla av runt omkring först som han gjort de sista gångerna vi spårat. Han får första och andra pinnen sen går spåret ut på vägen och han spårar på bra men glömmer sig efter en stund (det var här jag körde iväg hjortarna) men kommer efter några meter på att han tappat spåret och väljer själv att gå tillbaks och tar därefter upp det igen. Någonstans här går han över en pinne men tar sedan resterande 3+slut. Han verkar inte ha några större bekymmer med att terrängen ändras från skog till kalhygge och in i skogen igen, grusvägen var första gången vi spårade på och även om han glömde av sig så kom han på det själv och löste det, duktig kille;).

11-11-25
JÄTTEGRATTIS Jessica & Silaz till SELCH!!!!!!!! äntligen så fick Jessica och Silaz sitt efterlängtade 3:e första pris i elitlydnaden och kan där med titulera sig lydnadschampion:)) vi som haft förmånen att få se er träna, börja om, backa och göra nya framsteg vilka ibland ändå inte räck ända fram på tävling tycker det är SÅ roligt att ni äntligen lyckats få er championtiteln och Vildandens andra (tror jag)lydnadschampion!!  Grattis igen ni är så väl värda detta!

Ännu flera veterinärbesök, i tisdags blev Amigo akut dålig igen. Han kom springandes ut till mig och Julia i köket med helt förvriden kropp och bara skrek. När jag försökte känna på magen så skrek han ännu mera och magen var brädhård.
Jag ringde Skara Djursjukhus och vi fick komma omedelbart, så nu har vi snabbaste tiden mellan Källby och Skara, igen...... väl där så hade vi förmånen att åter få träffa Nadja. När hon sänkte ner undersöknings bordet i brösthöjd på Amigo så klev han upp själv han visste vad som komma skulle.

Kramperna hade släppt något men han hade fortfarande ont för han dreglade något hemskt. Hon undersökte honom noga från topp till tass och sedan blev det röntgen och provtagning. Röntgenbilderna visade en del gaser samt lite mat som var på väg igenom systemet men ingen fri gas eller vätska och proverna var u.a allihop.
De ville behålla honom över natten men det ville inte jag eftersom det inte finns någon där hela tiden som kan titta till honom, så vi fick till slut åka hem med telefonkontakt med Nadja senare under kvällen.

När vi var ute och rastade honom senare så hördes det hur det gick gaser och sedan när vi kom in så var han mycket lugnare och dreglade inte längre. Vi hade bestämt att jag skulle höra av mig om han inte var helt återställd dagen efter och det var han inte så vi fick en ny tid nu till Anders. Han hade också tittat på gårdagens bilder och han tror att det ev kan röra sig om inflammation i tarmarna på honom. Så denna veckan har han fått pytteportioner med ID hur många gånger som helst om dagen, och nu mår han bra igen och frågar efter mat.
Ni som känner mig sedan länge vet hur rädd jag är för att ännu någon av mina hundar ska drabbas av tarmvred med dödlig utgång, i söndags var det 17 år sedan jag fick det tråkiga beskedet att Visco hade chockat ner och inte gått att rädda livet på men det känns som det vore alldeles nyligen......... konstigt att den känslan inte minskar trots tiden som gått....... 

Satt och läste lite om hur vi hade det för ett år sedan och den 1/12 hade vi ca 30 cm snö och det var svårt med lydnadsträningen utomhus, tänk vad skönt det är med barmark iaf.

11-11-15
En liten uppdatering, så var semestern slut denna gången och nu börjar allvaret igen:). Vi har varit en vecka i spanien och solat och badat, vädret har varit bra utom sista dagen då det var mulet och kom några regndroppar. Barnen har lärt sig spela Sjoelback ett brädspel där man ska få i sina träplattor i rätt hål. Varje hål är värda olika många poäng. Hundarna har varit på kollo och fått gå långa sköna promenader. På torsdag är Amigos karenstid slut och vi kan börja tävla igen:)) härligt! Det är ju trots allt några tävlingar kvar även om säsongen börja gå mot sitt slut. Galleriet uppdaterat med några bilder från Maspalomas.

11-11-03
Då är vi så gott som återställda alla tre:) Jag har börjat jobba halvtid, Kiwis karens gick ut i början av veckan och Amigo har några dagar kvar, men agilitytävlingen är ju inte förrän i början av december så det är ju ett tag tills dess. Då ska Aleksandra starta Amigo för första gången officiellt i klass I och Ingo ska starta med Kiwi i samma klass. 
Var på klubben i tisdags för Aleksandra skulle få lite hjälp av Jessica med agilityn och det gick riktigt hyfsat, han har slutat "frysa" fast på doftfläckar men de ska jobba mera på farten genom tunnlarna och lite mera på slalom och handlingen vid däcket.

Sen var det Kiwis tur han var gôr duktig och sprang som han aldrig gjort annat, det syntes att han tyckte det var riktigt roligt att var igång igen:)). Han är mycket snabbare än Amigo men det gör också att han snabbare gör fel och att det är svårare att stoppa honom när han väl har farten uppe. Aleksandra körde även igenom elitlydnaden med Kiwi och det gick skapligt han ligger lite långt fram på friaföljet men de fixar alla momenten relativt bra, så vi får se om det eventuellt kan bli någon start till våren för dem:).
Amigo fick göra lite framförgående och några skick till rutan och med hjälp av ff-pinnarna och target går momenten bra;) vi får väl se när vi kan börja plocka bort dem. Tanken är ju start och första pris i lk II samt uppfl till högre spår till våren men vi har ju en del tid att träna innan dess.

 

11-10-14
Då har vi varit hos veterinären ännu en gång, den tredje denna vecka:O. Önskar att de ska börja med högkostnadskort för hundarna med, stämpla båda i samma familj på samma kort........ precis som med barnen.

I tisdagskväll upptäckte jag att Amigo var svullen i rumpan och ville nagga och slicka vid svansroten. Efter lite rådgivning med Lotta (tusen tack för att jag fick störa dig Lotta trots den sena timman) kom vi fram till att det antagligen var en inflammerad analsäck och att jag skulle ringa veterinären på onsdag morgon, vi vände oss till Djursjukhuset i Skara, men vilken service och vänliga veterinärer:)). Amigo var redig och skötte sig trots att det gjorde ont när Anders skulle palpera. Veterinären tyckte att svullnaden var lite väl hård för att vara en inflammerad analsäck och att det ev kunde röra sig om en tumör!!!! Jag bara kände hur rummet började snurra runt...... och jag var tvungen att sätta mig.
Jag fick lämna kvar Amigo ett par timmar för att hämta honom åter på em. Då träffade vi ännu en trevlig veterinär Nadja som hade haft hand om honom och berättade att de hade försökt tömma analsäcken men det var alldeles för inflammerat så han fick med sig div mediciner och tid för återbesök i början av nästa vecka.

Idag så upptäckte jag att det runnit blod från rumpan på honom och ringde Djursjukkhuset på nytt för att rådfråga vad  jag skulle göra, de ville ha in honom och spola rent. Så i em blev det blev ännu ett besök i Skara och vi hade sådan tur att det var Nadja som var jourveterinär. Nu ligger han och vilar under soffbordet och verkar inte ha ont, kanske försvann smärtan när svullnaden lade sig. Tycker vi fått vår beskärda del av veterinärbesök för ett tag framöver nu.....

11-10-10
Idag har vi varit på återbesök hos Lotta som tagit stygen på Kiwi och vi har fått svar på knutan de opererat bort, den var en godartad fettknuta som tur var. Känns ändå skönt att den är borta nu men tyvärr så är han sjukskriven ett tag till och vi tvingas därför lämna återbud till lag DM i bruks:(( det är mindre roligt, vi har ju kvalificerat oss varje gång vi ställt upp på KM men det blir väl fler gånger. Något som däremot är roligt är att Aleksandra blir lagledare för Götenes DM lag:)).

Kiwi vet att man inte får gå upp i nya skinnsoffan, i lördags kväll så gick han fram till Ingo och tittade på honom och klev rakt upp i soffan och lade sig, är man sjuk får man ligga i soffan så det så........

 Kiwi & husse i soffan


Det har hänt en gång tidigare att han gått upp i soffan och det var en nyårsafton när raketerna tjöt för fullt runt omkring och han var gôrrädd då kunde han inte låta bli utan ville komma upp och få lite trygghet och närhet.

Aleks och Amigo tränar flitigt på agility de har avslutning på sin kurs på torsdag så då gäller det;). Han är mycket mer samarbetsvillig tillsammans med Aleksandra nu och stannar inte längre upp och "fryser fast" på någon doftfläck som han tidigare gjort utan de har fått ett snyggt flyt på sina banor.

Jag väntar på att de nya reglerna för lydnadsklasserna ska komma ut så jag kan börja lägga upp en träningsstrategi inför lydnadsklass två med Amigo, vi har ju ett eller två moment som inte funkar fullt ut, och jag vill inte påbörja någon ny träning förrän jag vet exakt vilka momenten blir.

11-09-03
Jippie!!!  
Jag och Amigo har varit i Vara-Grästorp och tävlat lkl I idag, och med den äran;) 195p klassvinst och LpI!! Det kan inte bli bättre:). Vi var tio stycken nervösa ettor idag och det började "bra", när vi var och rastade så mötte vi en annan hane som gjorde utfall mot oss och Amigo är ju inte sen att visa sig morsk tillbaks och den andra hanen hade sen full koll på var Amigo var, ja inte blev min nervositet bättre av detta. Men som tur var så hamnade vi i olika platsgrupper de i den första och vi i den andra, puh. Så Amigo fick sin trevliga kusin på ena sidan och en trevlig västgötaspets på andra sidan och en mycket lugnare matte än innan jag fått klart för mig att den otrevliga hunden hamnat i först gruppen. Ettan plats är inte rolig, men som tur var så avlöpte den lugnt och fint idag. Vi hade start nummer sju idag och det skulle visa sig vara ett riktigt bra nummer;). 9 på linförigheten med en liten miss i högerhalten, fullt på nedläggandet, inkallningen, ståendet och apporteringen och en 9,5 på hoppet där han satt något snett vid avlutet samt fullt på helheten. Det blev en nervös väntan innan prisutdelningen eftersom jag inte kollar på betygen under tävlingen så hade jag bara min egen känsla av att vi gjort ett bra arbete tillsammans men det är ju inte alltid som den stämmer överens med vad domaren tycker. Nu håller vi tummarna för Jessica & Silaz samt Maria & Tosca som i kväll ska tävla lydnad i Tibro:)) Lycka till!

11-09-01
Oj då det var visst ett tag sedan förra uppdateringen..... Det har varit mer än fullrulle hela sommaren men nu hoppas jag att det börjar lugna ner sig, för nu börjar min kropp att säga ifrån med hjärtklappning, tryck över bröstet och öronsus igen.
Vi tar det från början av augusti: första helgen i augusti var vi i Sälen jag, Aleksandra, Ingo och hundarna det var en av årets höjdpunkter Tollarspecialen:)). I år startade jag ingen lydnad alls utan jag startade working test med Amigo och Aleksandra startade med Kiwi i samma klass. Bäst gick det för Aleks & Kiwi som fick ihop 87p av 100 möjliga och dessutom placerade sig på en snygg 5:e plats av 95 startande!! Jag och Amigo nollade två stationer men fick ändå ihop 51p så jag är gôr nöjd ;).
Lördagen tittade vi på lydnad och hejade på våra kompisar som tävlade. Söndagen var som vanligt vikt åt utställningen båda hundarna ställdes i ökl och domaren plockade ut 9 av 47 (tror jag det var) hundar med Hp som fick gå in i konkurrensen, Amigo var en av dem;) men väl där så placerade vi oss inte, de andra hanarna som fick Hp var mycket tyngre och större än var lilleman är. På kvällarna så hade vi jättetrevligt sällskap av Maria & Tosca,  Susanne, Lasse & Grynet.

Två veckor senare så var det dags för hundhelg igen, denna gång utan egna hundar men väl så många andra. På lördag morgon hämtade jag upp Hilde vid 6 tiden och så drog vi vidare mot Småland och High Chaparall där årets SM i bruks gick. Vi skulle heja fram Magnus och Kuling till en bra placering var tanken;). Men det skulle visa sig svårare än vi trott, spårpinnarna var svår hittade och slutet nedtryckt alldeles bredvid ett träd:=o med ½ m kvar till grusvägen, hur tänker man som spårläggare då??? Elller inte alls kanske........ Uppletet var också ganska klurigt, bara ett fåtal hundar som fick fullt. Gropigt och med mycket ris och vind.

På lördagkvällen var vi ett glatt gäng från Götene som samlades för att ta oss till pizzerian Manolito och få lite förtäring och lite gott att dricka.

Söndagens lydnad började vi 8.30 så blev det en skapligt tidig morgon även denna dag. Magnus och Kulings lydnaden var riktigt bra och de plockade flera placeringar för att sluta på en fin14 plats, grattis igen Magnus!

Förra helgen var det KM i bruks på klubben och både jag och Aleks startade, jag med Kiwi (eftersom vi hade en km mästartitel att försöka försvara) och Aleks gjorde debut i bruks med Amigo. Jag och Kiwi slutade på en skaplig 3:e plats med 297p (samma poäng som vi hade då vi blev uppflyttade från akl) 
Aleks & Amigo fick ihop 229p inte så illa det heller de slutade på en fin 7:e plats och hade ju faktiskt uppfl poäng:)) :)). Vann i år gjorde Christer och Vinnie och tvåa blev Magnus & Kuling jättegrattis till er båda!!! Den 16/10 ska Christer, Magnus och jag med hundar försöka försvara förra årets DM mästartitel!!!

Nu till helgen är det åter en helg i hundarnas tecken lydnadstävlingar och agiltiytävlingar. I veckan har vi även hunnit med att fira Aleksandra som fyllt 14 år, grattis gumman!!. Jaa vad har vi gjort mera då? jo jobbat, jobbat och jobbat. From i måndags så upphörde semesterstängningen av vår avd och vi har åter öppet som vanligt, kändes lite bortkommet att vara tillbaks igen men det har gett med sig och nu är det riktigt skönt att vara tillbaks.

Ska försöka få till ett nytt album från Sälenresan men det tar lite tid;)

 

11-07-23
Då har vi hunnit med en liten skytteresa i år med, förra söndagen gav vi oss iväg mot Skåne och mellan landade i Värnamo. Vi bodde en natt på SM campingen i Värnamo och regnet bara öste ner om jag inte minns helt fel så var det så även på SM:et. På måndag morgon bar det iväg vidare ner till Skåne närmare bestämt Ystad. Från början var tanken att vi skulle bo i Malmö trakten men Tessie hade hittat en bättre camping, nämligen på Ystad brukshundklubb. En jättetrevlig klubb som har åtta elplatser att hyra ut under viss tid av sommaren. Då har man tillgång till toa, dusch och deras träningsplaner, agilityplan och uppletsruta vi blev även erbjudna att använda oss av deras spårmarker.
Så medan Ingo och Roger har varit på skyttetävlingar så har jag och Tessie kunnat träna hund och vi har hunnit med både lydnadspass och agilitypass samt långa sköna promenader både i skogen och på stranden.

På tisdagen tog vi oss en tur till Smygehuk som är Sveriges sydligaste udde. Där åt vi våfflor och drack kaffe. Vi hann även med en liten tur in till Trelleborg. På onsdag em började vi färden hemåt igen eftersom jag skulle jobba på fredagkväll.
Vi hade planerat att mellanlanda på Hansagård men där (och på flera andra campingplatser vi ringde till) var det fullbokat, så vi tog kontakt med Falkenbergsbrukshundklubb för att höra om vi kunde få bo där en natt och det var inga som helst problem. När husvagnen var på plats tog vi en skön kvällspromenad nere på stranden vid Ringsegård
och Kiwi blev som tokig nere på stranden och fick med sig Amigo på en riktig buspromenad. Ska försöka lägga in lite bilder därifrån i galleriet.

Nu är vi hemma igen och jag och Aleks ska snart iväg till Mariestad och träna jakt med tollar gänget, det ska bli så kul:)) snart är det dags för premiären på WT. Eftersom Amigo "skojar" lite med Aleks ska vi byta hund idag, kan bli spännande att se hur han gör med mig.

11-07-10
I kväll har jag, Aleksandra & hundarna varit i Mariestad och tränat med Magnus, Lena, Maria, Jessica &  lilla Lowa med hundar. Vi ska ju starta på tollarspecialens WT om knappt en månad:)) och har en del kvar att träna på. För några gick det mesta bra i kväll medan andra har lite mer att fila på ;).

Kiwi och Amigo har inte gjort någon markeringsövning med skott tidigare men det gick fint i kväll ingen av dem var särskilt intresserad av skytten. Kiwi var jätteladdad och hade svårt att hålla sig kvar hos mig men han knallade inte. Amigo är ju som han är lite disträ på vissa moment och ska kolla om det verkligen är nödvändigt att jobba och vad han tjänar på det i så fall;).I kväll lade vi mest fokus på markering och linjetag.

På första stationen var det två enkel markeringar, andra en markering på första skicket, som blev ett linjetag medans hunden var påväg in med dummien, så hundarna fick gå till samma punkt på lijetaget som på markeringen, lite klurigt för en del. Tredje stationen var en markering till vänster och sedan helt om halt för att skicka på linjetag som de ej visste om låg ute, detta var svårt för de grönare hundarna så det är bara att träna vidare på. När alla var klara och nöjda så passade vi på att fika och prata en stund, tack allihop för goda tips och råd och hoppas att mina lydnadstips kan hjälpa er andra.

11-07-03
Idag har jag, Aleksandra, Ingo och hundarna varit på Säbyholms naturbruksgymnasium i Bro norr om Stockholm. Där var det den årliga klanhelgen med hundar från Agrosofens, Tollarbos och Lönnlövetskennlar. Strax efter att vi anlänt så kom Helen (Kiwi´s gammelmatte) och hälsade på oss och Kiwi blev såå glad att han bara skrek efter Helen, gullungen otroligt att han känner igen henne, vi träffas ju inte så ofta bara en eller annan gång på hela året.......... och ändå kommer han i håg henne.

I år var vi bara uppe över dagen och var med på agilityblocket som Titti Karlström höll i. Vi har lärt oss massor och fått många bra träningstips att träna vidare på.
Amigo som tidigare haft problem med däcket hoppade igenom som han aldrig gjort annat:), sen hade han lite annat hyss för sig (det luktade ju tjej där på gräsplanen;) ).
Kiwi och jag fick lite nya tips på slalomet som vi ska nöta vidare på samt så ska vi träna noga på att han MÅSTE ta alla kontakt fält. 

Vi har hunnit med en sväng med husvagnen ner till "västkustenspärla" och mitt andra hem Falkenberg också, de första nätterna regnade det en del men var uppehåll och fint på dagarna. Sen kom värmen med besked, så nu har vi både solat och badat i Kattegatt:)). Synd bara att tiden går så fort....... i morgon börjar jag att jobba igen, vart tog denna semestern vägen????? 

Lite gratulationer ska vi väl ha med också;) först ska vi gratulera Jessica & Johan till lilla Lowa som föddes den 29 juni:) ;) och grattis även till Malin och Iver som klarat appellen och blivit uppflyttade till lägrespår:) grattis, grattis.

  

11-06-18
Idag har jag och Amigo startat lkl I igen, och det gick över förväntan 191p av 200 möjliga:)). Duktige lilleman:), har inte anmält till någon mer tävling just nu men får väl börja titta mig om kring i tävlingskalendern;) för har vi fått två så bra resultat så ska vi väl fixa ett LpI;).

Förra helgen var jag, Catharina och Tina i Motala och cyklade tjejtvättern. Tina hämtade upp mig med cykel och packning i Götene och sen for vi vidare mot Motala. Vi hade starttid runt 11 så det var gott om tid att installera husvagnen och hämta nummerlapparna.

I år var vindarna snällare det blåste lite sid och motvind söderut men inte på långavägar som förra året. När vi kom fram till första depå så låste jag Julia´s cykel (den är sprillans ny) för jag vill inte riskera att den rullat iväg utan mig;). När jag skulle låsa upp den igen så gick det INTE!!!!!! inte heller Catharina eller Tina klarade av att låsa upp den! Kände hur oron började komma..... Fick bära bort cykeln till servicetältet för att be om hjälp. De frågade om jag verkligen hade tagit rätt cykel?:O och ja det var rätt cykel. Men låset hade gått i baklås, någon föreslog att vi skulle såga av det med bågfil men Björn som var ansvarig i tältet förklarade att låset var ett av de säkraste som finns och är galvat, så det blev inte ens ett märke efter sågen...... nu började paniken att komma. Skulle jag vara tvungen att bryta loppet pga ett skitet cykellås???? Någon av killarna i tältet skickades i väg för att hämta en vinkelslip men innan han hunnit komma med den så hade ngn annan äntligen lyckats få upp det, PUH vilken lättnad!

Resten av loppet gick bra utan några fler missöden:). Efter loppet blev vi bjudna på mat i stadsträdgården den var väl så där men just då smakade det... Väl tillbaks i husvagnen så fixade Tina fram lite skumpa och efter en skön dusch så starade vi grillen och öppnade en god flaska med vin....... Tänk vad gott det kan smaka i goda vänners sällskap och efter en skön cykeltur:) längtar redan till nästa år......

11-06-08
I kväll har Kiwi och Ingo tävlat KM i agility med varierande resultat:) men de slutade på en fin 3:e placering jättegrattis!!!
Aleksandra och Amigo var också med på Km men Amigo var i tjejernas och dofternas goda värld i dag;)
så Aleksandra hade det inte så lätt..... de placerade sig tillslut som nummer 9.

Grattis till er andra som placerade er på pallen!

11-06-06
Grattis på sju-årsdagen  VÄRLDENS BÄSTA KIWI!!!! Idag grattar vi Kiwi och hans syskon i Agrosofens matkull på deras 7 års dag! Kiwi har firat dagen med vaniljglass och frolic:)) samt så har vi varit och tittat på nationaldagslydnaden i Falkenberg, men det blev bara en kort stund för när tempraturen steg upp till 30 grader så gav vi upp. Det var mycket skönare nere vid campingen och havet:).

Vilken aktivitet de har haft på sin klubb de senaste dagarna: appellspår i torsdags,  agilitytävlingar fre & lör, rallylydnad i går och som avslutning på helgen nationaldagslydnaden idag med massor av anmälda hundar......

11-06-02
I kväll har agilitykurserna på  Götene brukshundklubb haft avslutningstävling och både Aleksandra & Amigo och Ingo & Kiwi deltog. Bäst gick det för Aleksandra & Amigo som vann nybörjar klassen:)) JÄTTEGRATTIS ni var såå duktiga:)).
Ingo och Kiwi kom på en fin fjärdeplats trots att husse denna gång var snabb med att tala om var de skulle;). Magnus och Kuling kom på andra plats av nybörjarna grattis till er också, och tack för lydnadstipsen tidigare i dag.......

110525
Idag har Kiwi gjort tävlingsdebut på agilitybanan tillsammans med husse. I kväll var det vår klubbs tur att stå som värdar för Nybörjarcupen i agility, det var ganska så många nybörjare på plats, vissa var mera nervösa än andra och domare för kvällen var Maria Ivarsson. Det var många som diskade ut sig i agilityklassen bland annat Kiwi & Ingo men i hoppklass fick de revansch och tog sig runt banan. Är lite osäker på hur många fel det blev men det spelar ingen roll Kiwi hade jättekul:)) och husse med (tror jag:O).

Jag och Amigo passade på att träna lite lägrelydnad och de momenten vi valde ut idag fungerade relativt bra, med tanke på att de flesta är fortfarande ganska nya för honom. Sen tog vi en paus och skulle träna lite efteråt men då hamnade han i dofternas värld och vi var inte alls på samma planet;)...........  så jag fortsatte kvällen med att kolla på agilityn i stället.

 

11-05-08
Idag har vi varit på utställning i Lidköping som Skaraborgskennelklubb anordnade. Dömde tollarna gjorde Nina Karlsdotter och Amigo skötte sig bra i ringen,fick med sig en 1:a och excellent samt placerade sig som nr 1 i ökl. Tyvärr så var hon ganska snål med ck mm, såg inte att hon delade ut något överhuvudtaget till tollarna:(. Kritiken återfinns på hans sida under utställning. 

11-05-07
Med risk att bli tjatig får jag nog ändå skriva: JIPPIE vilken liten goding vi har! ännu en gång:))        idag har jag och Amigo varit i Mariestad och gjort debut i spår! Efter ett slarvigt påsläpp från min sida så spårade Amigo bra, alla pinnar in, 8,5 & 9 fick vi i betyg.
Sedan bar det av tillbaks till klubben där sök hunden (som var kvar) skulle köra sin budföring först, sedan var det spårhundarnas tur och vi hade idag nr 2. Första hunden (sökhunden) sprang men ville absolut inte bli klappad på eller stannar kvar hos mottagaren, första spårhunden sprang också bra men ville heller inte stanna, Amigo sprang med halvskapligt tempo till mottagaren (för han var ju tvungen att hinna känna alla dofter påvägen, hm), men tillbaks till mig hade han desto mera bråttom:)). Vi fick fullt iaf. Hunden efter oss sprang inte alls pga dofter på planen. Hund nr 4 missade jag me den hade också 0 sista hunden sprang så sakta så sakta och hon hittade även endel smått och gott att äta på sträckan.

Där efter var det platsliggning, även denna plats blev orolig, en hund gick upp och fram till grannen. Som tur var så gick den uppegående hunden till sin andra granne och inte till Amigo, så det blev ännu en omläggning precis som på lydnadstävlingen vi var på. När vi lagt om så reste sig den hunden som fått påhälsning tidigare och gick mot sin matte och Amigo blev så låång i halsen men han låg stilla.

Sedan när det väl blev vår tur att köra lydnaden så var han något ofokuserad det måste ha varit någon som luktade enormt gott på planen tidigare, det bara skummade i mungiporna på honom (och de andra hanhundarna med). Framförgåendet hade han inte hört talas om innan så det nollade vi. Nedläggande var bra och inkallningen med. Apporteringen gjorde han som Kiwi lärt honom; "slå på apporten innan du tar upp den det blir mkt roligare då" och hoppet hade vi dk på både ut och tillbaks men vad gör väl det vi har ju klarat av uppflyttnigen till lägre spåret:)) :)).
Mattes duktiga Amigo:).

 

 

110426
Uppdaterat ny länk till Marie, Texas & Missi. 

110422
JIPPIE!!!!  Vilken liten goding vi har!
Idag har jag och Amigo gjort debut på lydnadsplanen. Vi var tio stycken nervösa och förväntansfulla tävlande i lydnadsklass I. Efter en rejält stökig platsliggning och ett skapligt lydnadsprogram så kunde vi räkna ihop våra poäng 182,5p och första pris. När det sedan blev prisutdelning så hade vi dagens högsta poäng i vår klass och vi vann ett presentkort på försäkring hos Folksam under ett år, PERFEKT! (eftersom vi har Folksam som försäkringsbolag:)).

Med tanke på att jag har fått en fraktur i hälen och går som en kratta så skötte sig Amigo med den äran;) :)) han tyckte vid något tillfälle att jag kunde gå lite snabbare men fann sig bra med vårt långsamma tempo.
Stort tack till Aleks, Hilde, Maria, B-M & Tommy för all support;).

I onsdags var det KM i lydnad på klubben och vi blev tillslut sju stycken ekipage som kom till start. Jag och Kiwi startade som nummer fyra som tillslut även blev vår placering. Jag hade tidigare under dagen fördärvat hälen och haltade omkring, Kiwi som är mycket känslig för hur jag är och beter mig tyckte jag var gôr knepig och han var inte alls med på fria följet, de andra momenten förutom tvåans ruta gick bra. Momentet rutan sprang han i fullfart ut till rutan och la sig blixtsnabbt:) för det är så man gör på tävling enligt Kiwi, på träningarna tidigare under veckan så stod han så fint i rutan men är det tävling så är det;) och då SKA man faktiskt ligga ner i rutan.

Är nöjd med Kiwi´s prestation men inte med min....... men så här i efterhand när jag vet orsaken till hältan så kanske jag redan under onsdagen skulle åkt till jobbet och fått foten röntgad och ett par kryckor.... 

I år blev B-M & Jeffie klubbmästare följda av Sara & Harley samt Susanne & Kevin på tredje plats Grattis till er!! Dessa tre ekipage ska representera klubben på lag Dm i Skövde på fredag och jag får i år åka med som lagledare, ska bli spännande:)).

110402
Idag grattar vi Amigo och hans kullsyskon i Agrosofens fiin kull på treårsdagen! Tänk att det redan är tre år sedan det plingade till i mobilen och det kom ett sms från Helen; nu har de kommit, Toppas valpar! I torsdags var Hilde snäll och körde igenom oss i lkl I och Amigo tyckte det var lite knepigt att hon skulle stå där och prata en massa:0 och dessutom så kom det ingen belöning fast han hade gått bra:O.... tack för hjälpen Hilde:).

Kiwi fick göra ett sitt i grupp och en plats tillsammans med Jeffie och sen fick han vara störning när B-M och Jeffie körde sitt program. Han var forfarande lite stel och sträckte inte ut helt i bak (dvs han lät inte bakbenen ligga kvar i fotöljen när han gick ner med resten av kroppen). Antagligen sträckte han sig vid hoppet i lördags, märktes inget precis då mer än att han valde att trava in på både hoppapporteringen och vittringsapporteringen. Däremot så hade han ont någonstans när han skulle hoppa in i bilen, och framåt sen kväll blev det värre så jag, Ingo & Kiwi fick ta en tur till Göteborg och Blå Stjärnan eftersom vi inte visste säkert var ifrån det onda kom (vi trodde båda att det var magen) aldrig har väl vägen till Göteborg varit såå låång.....

Idag har vi (som ska ha kurs i vår) träffats på 11-kaffe på klubben för ett gemensamt upplägg inför vårens kurser, det blev en bra och rolig träff. Sen tränade jag lite på appellydnaden med Amigo men han var trött idag och var inte helt övertygad om att han skulle göra detta just idag;). Fick hjälp av Cecilia med lite tips tack snälla;). Kiwi fick gå lite frittfölj och en "ettans" apportering, måste ju börja lite smått och fila på ettans och tvåans moment om vi ska ha en chans på KM i lydnad som är den 20 april:)).

På torsdag börjar min och Cecilias lydnadskurs det ska bli roligt att äntligen få ha lydnadskurs igen och vi har gjort ett bra upplägg:)) hoppas bara tt kursarna tycker det åxå:).

 

11-03-22
Idag har jag och hundarna varit i skogen och spårat tillsammans Hilde och hennes holländare. Vädret har varit toppen, runt 10 grader och sol, dock lite mycket vind men i lä var det riktigt skönt. Medans vi väntade på att spåren skulle ligga till sig så passade vi på att fika. Sen fick Amigo börja med sitt spår och som tidigare så är han mycket noggrann. Går han av spåret så stannar han direkt och kollar, i vinklarna så kollar han noga så han kommer rätt, mattes duktige kille;).
Kiwi har lite mera bråttom men idag så spårade han riktigt och inte bara vindade in sitt spår och körde sen på känn som han gör ibland. Jag hade lagt spåret utmed en grusväg och där blev det tokigt, man kan inte lägga spår PÅ vägen sa Kiwi det måste du väl förstå matte, spåret går I skogen!
 Så efter lite trassel och ett nytt påsläpp så hittade han rätt;).

I eftermiddag så har jag och mamma varit hos min moster och morbror för att hämta några möbler, roligt att träffa dem det var ett bra tag sen sist......

Igår var jag och Kiwi i ridhuset och tränade. Vi övade på oj oj när fokuset tappades och sen körde vi ekl fram till apporterings dir. Det gick ganska bra och jag kände mig nöjd det blev några ojoj men skicken till konen var bättre. Så det var en mycket trött kille som somnade i korgen när vi kom hem;). Amigo fick vara hemma med husse igår då han haft kramper i magen på morgonen:( lille gubben. Han mådde bra på kvällen igen men jag tyckte han kunde få vila iaf. 

11-03-16
Igår var jag & Kiwi, Hilde & Happy, Liselott & Spex samt Evelina & Diva på Olandstraktens bk och tränade lydnad för Niina Svartberg. En mycket givande och rolig dag med många nya men även "gamla" ideer (vilka behövdes bli påminda om igen).
Jag och Kiwi valde frittfölj där vi fick flera bra tips på hur vi ska göra för att  han ska fokusera mer på mig och inte allt annat som händer runt omkring. Vårt andra moment var apporteringsdirigering där han ibland blir jättetveksam på konskicket och tror han gjort fel. Så i fortsättningen ska jag vara tyst och inte berömma i tid och otid, "tantens tystnad" = bra arbete, och när det blir fel så Oj oj nu blev det visst lite tokigt... så att han lär sig lita på mig och att han gjort rätt när jag är tyst. Tredje momenten valde jag vittringsapportering och det gjorde Kiwi utan problem, han hittade en godbit precis innan så han stannade upp och tog den först och fortsatte sedan systematiskt från vä till höger för att ta rätt apport, min duktiga kille;).

I söndags var jag och Amigo hos Liselott och Spex där även Erika & Juni slöt upp och tränade med vilt och Amigo skötte sig riktigt bra. Han tyckte vissa fåglar var bättre än andra men vi har inte tränat med fågel på hur länge som helst så på det hela taget var jag gôr nöjd med honom. Han fick prova både linjetag, markering och sök på vilt, och han gjorde verkligen så gott han kunde och det märks att han tycker det är roligt med viltträningen.

Men sen så kom det tråkiga....... han ville inte äta på kvällen så på natten kräktes han massvis med magsaft som var blodblandad:( :( frukosten smakade inte förrän framåt fm dagen efter, antagligen för att han hade ont i sin mage. Ska ge fågelträning något mer försök (han har blivit sån här vid något tidigare tillfälle) men blir det likadant igen får vi nog lägga ner det, det är ju inte meningen att han ska bli dålig efter träningen utan då får vi väl hålla tillgodo med dummieträning och bruksträning.

11-03-01
Då var det andra loppet i tjejklassikern avklarad:). I helgen var jag och Ingo i Mora för att jag skull åka tjejvasan, jag hade skapligt bra fäste i spåret men stora delar av skidspåret var så dåligt och sönder kört. Bästa spåret var det längst till höger där de åkte som inte hade så bråttom, så det var ett trixande mellan spåren för at kunna åka i det bästa och när man sen väl hade en nerförsbacke där man kunde få lite skjuts ja då var det flera som stod stilla mitt i backen eller som plogade sig ner....... Men nu är loppet klart iaf.

I söndags var jag och Julia i Scandinavium på Gotehenburg Horse Show det var många år sedan jag var där senast så det riktigt roligt att få uppleva hästhoppning på nära håll igen. Först var der Young Riders Craft Cup följt av internationell hoppning 150cm, agility och Mounted Games final och som avslutning Rolex FEI World Cup. Hela mässan var full av olika aktiviteter och försäljare div slag. Tänk vad stor denna tillställningen har blivit, annat var det -78 när jag var där första gången;).


När vi var och tränande i förra veckan var Amigo i tjejernas värld;) han "glömde" av vad vi höll på med. Vi har flera löptikar i området här hemma och då blir han smått okontaktbar så det var ingen ide att kräva något av honom. Han gjorde ett skapligt upplet och då nöjde jag mig med det.
Kiwi har tappat all underpäls och en del muskelmassa/vikt under hösten och vintern men vetrinären tror att det kan bero på kastrationen att han då inte producerar något testosteron samt att han är inne i sin fällningsperiod just nu. Vi har tagit endel prover bla thyrstatus men det har ännu inte visat på något, vi har dock inte fått svar på alla tre proven än så vi får väl vänta och se.... Han är i alla fall gladare och leker med Amigo igen.

11-02-13
Igår var jag och Catharina på Billingen och åkte skidor, denna gång åkte vi 1 mil, och det känns i mina lår idag;)

På kvällen var jag och Ingo på klubbens årsmöte med efterföljande fest. Det var många som skulle uppvaktas, Magnus & Kuling blev årets bruksekipage, vann Maj-Britt pris till bästa spårhund, individuell DM mästare i spår & sök samt fick de blommor då de representerat klubben på SM i bruks.
B-M & Jeffie blev årets lydnadsekipage tätt följda av mig & Kiwi endast 0,8 skilde det mellan våra resultat i år, de fick även behålla KM lydnadspriset eftersom det var deras 3:e inteckning på priset, de blev även individuella DM mästare i lydnad. 
Liselott & Spex vann Barons pris till den hund som visat "framfötterna" i flera olika discipliner. Jag, Cecilia & Erika blev uppvaktade med championtallrikar i tenn och en blomma för att vi under förra året blivit lydnadschampions med våra hundar.

Jag och Kiwi fick pris för att vi blev klubbmästare i bruks (4:e gången), samt så har jag och Kiwi varit med och representerat klubben på både DM i lag lydnad och i DM lag i bruks under förra året, där vi vann båda DM:en!!! och båda lagen blev uppvaktade med jättefina tulpanbuketter.
Maria & Smack blev årets agilityekipage och vann även KM large agility, har lite dålig koll på vem som blev klubbmästare i medium och small på agilityn men det finns säkert på klubbens hemsida.

Idag har jag och hundarna varit ute och gått i det fina vädret, 5 km i morses och 5 km i em så nu har jag två trötta och nöjda hundar vid mina fötter.

Nya bilder i galleriet, tack Hilde för de fiina fotona.

 

 

11-02-09
Idag har vi dvs jag, Hilde, Jessica, B-M, Maria I & Maria P varit på klubben och tränat lydnad samt grattat Maria P som fyllt år! Fikat idag bestod av kaffe och semla, mums så gott det var.

Lydnaden var blandat med bra och mindre bra moment idag med Kiwi. Idag gick fria följet mycket bättre än det brukar och han hade bråttom ut till konen för dirigeringen:)). Det är ju ffa dessa moment vi tränat extra på det sista så det kändes bra att de fungerade, de andra momenten kan vi ta en annan dag.

Amigo var gôr duktig han höll positionen på linförigheten riktigt bra, jag behöver fortfarande klicka och belöna efter ett par steg men hellre det och att han är med än att han börjar fundera på om det är något som han tjänar på att utföra;).
Igår hade han en riktig "skit dag" Amigo, som började med en magsaftskräkning som var blodblandad och sen en melena blandad avföring inget kul alls..... men han visar inte att han mår dåligt utan har han bara kräkts upp det så är han pigg och glad igen, lille gubben. Kan ju undra om detta aldrig ska ge med sig?????

11-01-22
Idag har vi varit på klubben och tränat lite lydnad. Amigo fick köra igenom större delen av appellens lydnad, och han skötte sig bra trots att husse var med som störning. Det var lite svårt med fokus på mig vid fria följet i början men han blev mer och mer fokuserad allt efter som tiden gick. Sen hade vi besök av Kiwi vid två tillfällen han tyckte att det var bättre om han fick träna;). När det väl blev Kiwi´s tur så tränade vi mest på frittfölj och inkallning idag. Det fria följet var väl så där, han går upp lite i varv när jag använder klickern men när den försvann så blev det bättre fokus.

I måndags var vi i ridhuset och tränade först var det Kiwi´s tur, vi körde igenom elitlydnaden och det kändes bra. Lite mer träning på fjärren och då med kortare avstånd så funkar den bra, så nu tränar vi på inomhus med den.
Sen var det Amigo´s tur och när han kommer in i ridhuset så är det high life;) men han lugnar sig efter en liten stund när han fått kolla av vilka som är där. Vi tränade mest på frittfölj med mycket klicker och mycket ID godis. Så länge han anser själv att han tjänar på att träna så funkar det gôr bra:)) och måndagen var ett sån´t tillfälle. Sen tränade vi vidare på framförgåendet han har inte helt klart för sig att han ska gå ut i kopplet så vi backar lite igen och går ut tillsammans och lägger godis på framförgåendepinnarna.

Förra fredagen hade vi examensdag i Helena kyrkan i Skövde och kyrkan var nästan full. Roselill som varit vår kursansvariga höll ett kul tal om natrium/kaliumjoner och dess kanaler:)) det var ju nästan så man hade glömt av dessa. Sedan hade vi lite kalas här hemma på kvällen med våra föräldrar, min faster och farbror några av barnens kusiner och några av mina kompisar. Ingo hade beställt en jättegod smörgåstårta som vi åt av med god aptit;). Senare på kvällen så började jag och Lisa att disskutera klubben kursverksamhet och vi kom på en heldel bra saker som vi ska ta upp med resten av våra klubbkompisar/instruktörer längre fram i vår:)) kul att få vara med och utvecka en redan så bra verksamhet.

Kommer i håg hur det var när jag växte upp då hade pappa kurs på fredag kväll, ett idag nästan otänkbart alternativ;( men det funkade då. Jag var med vid sidan av och fick passa extra hundar som annars hade fått sitta i bilen under kursen.
När jag var lite äldre (ca 13-14 år) fick jag även gå med som deltagare med min lånehund Bessie, inte brydde jag om att det var fredagkväll då;) jag fick ju träna hund:)). Vid ett annat tillfälle så hade han kurs då det var flera olika kurser under samma kväll och Ulla hade då en schäfervalp som var så gudomligt söt som jag hade förmånen att få passa medans hon hade kurs, och han lyssnade till namnet Amigo. Ja det blev lite nostalgi i avslutet av denna berättelse:)).


11-01-12
Har precis fått reda på att jag och Catharina blivit godkända på vår C-uppsats!!! det känns så otroligt skönt! Nu väntar vi bara på att få yrkeslegitimationen från Socialstyrelsen, den kan visst dröja ett tag enligt våra kurskamrater. Tänk att treårs högskolestudier äntligen är till ända...... och att vi nu äntligen är SJUKSKÖTERSKOR.

Har i kväll varit på klubben och träna lite grand med båda, det var som en riktig skridskobana på appellplanen så vi höll oss till några lugna pass. Båda två fick träna på att hålla sin position och det var inte så lätt i halkan. Kiwi fick även göra dumrutan som gick riktigt bra.

Sen var det instruktörsmöte och uppdelning eller ska jag kalla det för utdelning av vårens kurser;)...... Efter en del tjat hit och dit och mycket diskussioner kom vi fram till att jag och Cecilia skulle ha lydnadskursen. Det känns roligt att få ha kurs igen det var ju ett tag sedan sist. Får bara hoppas att jag hinner med ordentligt och att det inte blir förmycket av det goda, har ju tagit på mig en del olika uppdrag i klubben under kommande år......

Har förstått att flera har svårt att lämna avtryck i gästboken och för att lämna ett avtryck så måste koden som kommer upp i lilla rutan skrivas in annars tror gästboken att det är skräp och meddelandet raderas ut.

10-12-23
Hundträningen har det inte varit så mycket bevänt med den sista tiden:(..... men våra promenader i samhället har givit resultat:)) Amigo drar fortfarande en del när vi möter andra hundar men han låter inte eller gör utfall varje gång nu:)), det är så skönt att det börjar släppa;).Förra helgen var jag och Ingo i Stockholm på stora Stockholmsutställningen, det var ganska mycket folk och hundar och vi handlade alldeles för mycket julklappar;). Amigo´s mamma slog till och blev BIM!! Grattis Annika & Toppa, Spex placerade sig som 4:e bäste hane och fick ett av dagens få ck grattis Lisa & Spex! Toppen hade lite för lite av det mesta som Johanna uttryckte sig:( knepig domare tycker jag , som inte såg att han var från Agrosofens fiina kull:).

I morses var jag på jobbet redan 05.50 vi blev bjudna på julgröt och skinksmörgås av våra chefer, en mycket trevlig tillställning:). De hade fixat långbord i jourcentralens korridor och dukat gôr fint. Roligt med lite uppmuntran så här dan före dan:)).

10-12-13
Jag och Aleksandra var ute i skogen en sväng i lördags fm och då passade vi på att göra några markeringar, annars så har de inte blivit så mycket hundträning för det har både varit kallt och vi har fortfarande massor med snö.
Just nu så tränar jag mera på att Amigo ska uppföra sig när vi möter andra hundar i samhället. Han är nog inne i sin sista könsmognads period just nu för han talar om för alla hundar vi möter (och särskild de som säger något) att han faktiskt är STÖRST OCH SNYGGAST så det är ingen ide att de försöker sticka upp!! Lite ansträngande för matte
:) för han lyckas även i bland få med Kiwi (som i stort sett ALDRIG gör något mot någon annan) på tåget och då blir de ganska så starka båda två...... men skam den som ger sig. I går mötte vi två hundar och då sa ingen av dem någonting, det var såå skönt att bara kunna passera utan en massa stök:)).
Annars så har jag varit och åkt skidor flera gånger i helgen, i lördags em åkte jag fem km i elljusspåret i Hällekis och i går var jag och Ingo på Billingen och körde milen. Man får ju försöka att passa på med skidåkningen så mycket som möjligt nu när det väl finns snö. Jag och Catharina ska ju upp till Mora i februari och åka tjejvasan :).
Vi har även haft främmande under helgen, Hilde & Happy var här en sväng och Kiwi och Happy hade gôr roligt de lekte HELA kvällen;) Amigo tyckte de var jobbiga och kröp upp till mig och gosade en stund.

Gå in på www.gotenebk.com och kolla på nyheter från 13 dec där finns foton från vår lussepromenad.

10-12-04
Vi måste nog höra till en av Sveriges bästa brukshundklubbar;). Igår var vi på klubbens årliga lussepromenad. Jag tror vi var cirka 50 personer, små som stora med hundar som träffades och gick tipspromenad (eller gick och gick.... vi fick pulsa runt i snön). När vi väl var tillbaks på klubben igen blev vi bjudna på alla möjliga olika sorters julgodis och diverse kakor, mumma..... Tack alla snälla rara människor som hade bakat :)) Efter fikat var det prisutdelning med massor av fina skänkta priser, hur många klubbar runt om i landet fixar något sådant mitt i julklapps yran?!

10-12-01
Det har inte blivit så mycket hundträning den sista tiden för vi har -15 grader och nästan 30cm snö här. Dessutom så har jag varit på utbildningens sista praktik de senaste fem veckorna och på fredag är det sista dagen, så tråkigt :( nu när man äntligen börjar komma in i arbetet. Lagt in lite bilder från när vi tränade markeringar och när vi skulle försöka få till lite bilder på mig och Aleksandra & båda hundarna.

Har även varit på julfest med brukshundklubben och ätit god paj med sallad. Som vanligt fick vi en julklapp och kram av Barbro & Ulla.

På måndag börjar inomhus träningen i ridhuset det ska bli skoj att äntligen kunna träna lite lydnad igen.

10-11-12
Har idag varit i skolan på reflektions seminarium, det är bra att få höra om andras reflektioner och hur man skulle kunna gjort för att det skulle kunna ha blivit ännu bättre för patienterna.

Hade anmält mig och Kiwi till elitlydnaden i Mariestad i morgon men pga all snö som kommit i veckan är tävlingen inställd:( men det kommer fler tillfällen. Fick även tidigare i veckan reda på att Kiwi´s bror Chippen fått somna in, usch vad orättvist och ledsamt de är ju inte gamla....... tänker på er Tessan och resten av familjen, och helt plötsligt inser man att de inte är odödliga våra godingar från Agrosofens matkull.........

10-11-02
I fredags hade jag bjudit hem några glada och trevliga tjejkompisar som jag tränar & har tränat lydnad med.  Några av er Inger & Barbro har ju funnits med sen jag växte upp och hjälp mig med både träningstips och skjuts genom åren då jag inte hade körkort, tack snälla utan er hade jag inte varit där jag är idag:))).
Vi skulle träffas för att fira mitt & Kiwi´s lydnadschampionat och min 40-årsdag, hur nu det gick till att jag redan är 40:O. Vi hade i alla fall en jättetrevlig kväll med Taco, vin och öl roliga historier och glada skratt!! Tack för den fina presenten jag fick även om överraskningen inte blev så långvarig:)..............


en av de fina buketterna jag fick i fredags

I söndags var jag, Kiwi och Evelina & Diva i Skövde och tävlade lydnad, jag och Kiwi var först ut och fria följet (som inte är vårt bästa moment:O) var lite struligt, Kiwi lekte lite med ett löv som virvlade upp precis framför honom och sedan växlade han position och något sakta sitt blev tillslut en 7,5a, som jag ändå är nöjd med. "Dumrutan" gick gôr bra precis som rutan där vi också hade full pott. 9:a på inkallningen, hoppapporteringen & fjärren. 9,5 på vittringen och en "skiten" 6:a på apporteringsdirigeringen!!

Vi fick höger apport och den hamnade i en svacka så jag med nöd och näppe såg den, var på Kiwi rusade till den som för honom var till hö :O nämligen mitten apporten. Jag stannade honom och dirigerade om till höger och då tog han rätt, duktig kille:). Det är andra gången i höst som någon av apporterna hamnar så han inte har en chans att se den, lite tråkigt att behöva "missa" en massa poäng pga av upplägget på ett moment han annars gör så bra... för övrigt var upplägget riktigt bra på tävlingen. Det märks när tävlingsledaren är en van elitlydnadstävlande:). Vi fick tillslut 288p och klättrade några steg till på kvallistan:)) vi får väl se om vi kan få till några mera tävlingar med sådana poäng:))

För Evelina & Diva gick det riktigt bra och de fick ihop 185p i lkl II, GRATTIS jag tror de placerade sig som nr 3.

10-10-24
Igår packade jag, Ingo & Amigo bilen och for till Motala där vi hyrt en liten stuga alldeles vid Vätternsstrand, och idag åkte vi vidare till Mjölby där SSRK Östergötland hade utställning. Amigo ställdes för första gången i öppenklass och han är ju lite tonårsgänglig fortfarande så målet idag var att få en etta. Det fick han och en gôr finkritik, när alla sex hanarna i hans klass var bedömda och vi skulle in i kkl så var de bara tre kvar och Amigo placerade sig som nummer ETT!!   "En glad och trevlig hund" var bl a kommentarerna på hans kritik.... resten av kritiken kan ni läsa på han sida.

Kiwi har varit på kollo i Varnhem och blivit bortskämd av Lillan & Hans, Aleksandra & Julia har varit barnvakt åt sina kusiner så nu i kväll är hela familjen ganska trötta:).
Två av våra klubbkompisar har idag blivit uppflyttade till lägre spår Per & hans collie Ida, samt Ingemar & Balto, grattis säger vi till dem!

10-10-22
Idag har jag och hundarna varit på klubben och tränat med Hilde & Happy. Det var nästan 1dm snö på planen! och ännu mera på vägen upp till klubben, så det slirade & kanade endel med sommardäck. Kiwi fick sitta själv i grupp och springa iväg efter bollen på mitt hopp och lek kommando och idag fungerade det riktigt bra. Sen körde vi businkallning och en riktig inkallning det gick fint det med (och inte som förra lördagen men så kan det vara när matte får hjärnsläpp och använder annat kommando). Amigo och jag har tränat kontakt och han var gôr duktig idag, Hilde och Happy agerade störning och det var alldeles lagom för honom:). Sen provade vi några framförgående och nu verkade det som om poletten ramlat ner, för han gick som på räls.

Förra lördagen tävlade vi lydnad jag och Kiwi, han var lite ofokuserad och busig. Passade på att käka hagel så fort han skulle ligga ner... (hela appellplanen var vit av hagel) sen fick jag järnsläpp på inkallningen och glömde säga Kiwi innan kom kommandot på första sträckan och då blev han jätteosäker men vi fick betyg iaf, och skrapade ihop 273p. B-M & Jeffie hade ett härligt samspel som vi oftast ser på träningarna men som inte alltid visar sig på tävlingarna men nu så.... 302p!!! Grattis och lycka till med rökstoppet säger vi:)) (B-M har alltid sagt att när de passerar 300 gränsen ska hon sluta röka;).
Ny länk till kennel Inlicio inlagd under länkar.

10-10-07
Idag har jag och hundarna varit i Mariestad och tränar lydnad med Hilde & Happy, Lisa & Spex, Lena & Müsli och Magnus & Pasta. Jag och Amigo tränade mest linförighet & kontakt, det är svårt med kontakten på "ny" plats och med nya hundar runt omkring. Kiwi & jag har tränat på att han ska sitta när det är sitt i grupp och inte lägga sig ner även om det är ett tråkigt moment:)).

I går blev jag firad nästan hela dagen, de påstår att jag fyllt hela 40 år :O! kan inte vara helt sant de måste räknat fel på åtminstone 10 år!! känner mig inte en dag äldre än 29 eller hur Hilde?! Jag fick iallafall en hel del presenter som var bara till mig:) allt från smycken till present kort på bla massage....... tack alla snälla människor för alla grattis jag fått:)) allt från besök till telefon,sms och via nätet.

10-10-04
Götene brukshundklubb DM mästare i lag (bruks)


fr vä: Ingemar & Cross, Christer & Winnie, Anna & Kiwi, lagledare P-A

I lördags var jag och Kiwi med och representerde Götene´s lag vid bruks DM. I år var det även vi som stod för arrangemanget, 10 lag från distriktet var anmälda men ett lag drog sig ur under den gånga veckan och ett lag dök inte upp vid lottning (de hade tagit fel på dag:O) så år blev vi totalt åtta lag som kämpade om DM mästartiteln. Från Götene deltog Christer & Winnie, Ingemar & Cross (som dessutom hade högsta lydnadspoängen, grattis igen) samt jag & Kiwi. Både Kiwi & Cross hade påhälsning av andra hundar på platsen men de skötte sig bra, trots att de andra hundarna var hanar. När resultaten var klara så stod vi äntligen som DM mästare!!!! vi har ju kommit på andra plats flera år i rad så nu var det verkligen vår tur:)).

10-09-29
Då var ännu ett Lidingö tjejlopp avklarat! Jag och Catharina åkte upp till Stocholm redan på lördagen för att göra stan och shoppa lite. Lite och lite vi hann med att handla ganska mycket.....  Sen tog vi oss till hotellet för att vila lite innan vi drog ut på stan för att hitta något bra ställe att äta på. Efter maten var vi ganska möra båda två så det blev en lugn kväll. 

Anna & Catharina efter målgången i söndags

 

Lördag morgon åt vi en rejäl hotellfrukost så vi skulle stå oss ett bra tag. Vi hade köpt med oss lite att luncha på under dagen, man behöver ha lite i magen innan loppet men inte för mycket. Kl. 13.50 var det dags för mig att ge mig i väg och kl.14 var det dags för Catharina. Det gick bra för oss båda och Catharina hade snabbaste tiden av oss (så nu har du satt press inför nästa år:)). Jag tog det lugnare i år än förra året då hade jag tryck i bröstet och arytmi och det hela slutade med sjukhus inläggning i  telemetri och jag fick genomgå flera undersökningar bland annat arbetsprov, UCG och spirometri....... så i år fick tempot bli lägre och jag mådde riktigt bra när jag klev över mållinjen:)).

I veckan har vi tränat lydnad och agility med hundarna och det har gått ganska bra, Kiwi hade lite svårt med slalomet idag annars gick det smärtfritt. Amigo och jag har fokuserat på lydnad i veckan och det känns som om han är på gång igen, kul!

10-09-23
De senaste veckorna har bestått av lydnadskurs för Aleks & Amigo på måndagkväll, agilitykurs för Ingo & Kiwi på tisdagkväll och egen lydnadsträning för mig och hundarna på onsdagkväll...... det är ju tur att vi trivs med att vara på klubben:)).
I eftermiddag har jag barnen och hundarna varit hos Lisa & Spex och viltspårat. Kiwi fick ett 3½ timmars spår som var ca 300m och hade två vinklar. Han var gôr noga idag och det märktes direkt när han gick av spåret, då höjdes näsan (i samma höjd som han brukar ha när vi personspårar) men idag var han kvickt ner med näsan i spåret igen, duktig kille:)!
Amigo´s spår hade legat närmare 8 timmar (kommer inte ihåg hur långt det var) med två vinklar. Han fixade första vinkeln bra men missade andra och fick jobba lite extra för att hitta spåret igen men det fixade han. Sen var han rejält trött, just nu har han intagit min säng och sover så gott. Kiwi har slocknat i sin fotölj i TV rummet bredvid mig:)).

Igår skulle jag passa på att tvätta lite då det var bra tork ute, sagt och gjort så tvättade jag min höstjacka och när jag skulle hänga upp den så föll min mobiltelefon ur fickan:O. Jag som alltid tyckt att Nokia varit ett bra märke, hm vet inte om jag tycker det längre........ klarar inte ens 40 graders tvätt.

Imorgon ska jag och Catharina göra vår opponering på en annan grupps arbete, det är svårt när hela arbetet ser gôr bra ut. Sen ska vi försvara vårt eget, kan bli nervöst:) tänk om vi blir helt sågade:O. Jaa då vet vi i alla fall vad vi har att göra i veckan som kommer.

10-09-04
KM i bruks 2010
Jippi jag och världens bästa Kiwi har blivit Km mästare i bruks för fjärde gången!! Idag var vi inte så många som deltog endast sju stycken,  men det var desto hårdare konkurrens. Jag och Kiwi drog längsta strået och segrade på 313p (vi tävlar i appellklass så max är 320). Christer och Winnie kom på andra plats och Ingemar och Cross på tredje. Vi har som tradition på klubben att de tre första ekipagen får representera klubben på lag DM och fjärde placerade får coacha laget, och i år blir det en "hård" coach nämligen
Per-Arne:)).
I veckan har hundarna varit hos min faster & farbror (värdens bästa hundvakt:)), tack snälla för hjälpen ni är guld värda.

Igår var jag och B-M till Tibro och tävlade lydnad med Kiwi & Jeffie, bäst gick det då för B-M, hon & Jeffie fick ihop 293,5p grattis! Jag och Kiwi skrapade ihop 263p med en nolla på sitt i grupp. Helt onödigt att sitta stilla i två minuter när man kan ligga ner tyckte Kiwi och la sig ner efter en kort stund. Lite tråkigt att det var ett moment som man inte kan påverka som inte funkade, det är ju trots allt värt 30p! och de hade vi behövt i kampen om att ta sig till SM nästa år:)).

10-09-01
Dyrt SM...... och onda magar
Då var man åter hemma efter ännu ett SM denna gången i bruks. Vi åkte mot Edsbyn redan på torsdag förmiddaghade ca 6 km kvar till Borlänge, jaa då dör bilen och en lite röd lampa tänds där det står ECP och vad i all sin dar betyder detta nu då? Ingen aning men bilen tappar gasförmågan, vi åker på en väg där bilarna som ska åt samma håll som oss bara har ett körfält och mötande trafik har två, vad gör vi?!! Som tur är så rullar bilen en liten bit och där kommer väl en avfartsväg, TUR. När vi ska svänga av så upptäcker jag att även servon på bilen har lagt av och det är nära att jag rammar refugen, man är ju liksom inte van att ta i när man ska svänga:).

Får så småningom tag på en bärgare som tar oss sista biten in till Borlänge och under resans gång även hjälper oss att få tag på en hyrbil (vilket inte var så lätt skulle det visa sig, pga militärövning i området och alla bilarna var uthyrda) men Assistance Ola fixar en liten Toyota Yaris till oss. Tur att vi var själva jag och Aleksandra och inte hade hundarna med oss för då hade vi inte fått plats:)) hur kan man göra så små bilar?

Så efter två timmar är vi påväg mot Edsbyn igen, och framåt kvällen kom vi fram till min faster och farbror i deras stuga i Galven. De hade fått tag på en jättemysig timmer stuga med 1,5 rum och kök där vi,  jag och Aleks skulle få kampera. När vi äntligen kom fram så stod maten på bordet, vilken lyx!

Under fredagen så har Ingo fått tag på VW i Borlänge och de kollar vad som felas, de kommer fram till att det är kamremmen på bilen som har gått sönder. Hur nu det är möjligt en 8 år gammal bil som gått ca 8000 mil, inte nog med det kan ni gissa hur mycket det skulle kosta om de ska laga den åt mig? Håll i er nu.....
35 000 kr inte klokt, tror de att man är gjord av pengar? Fattig student som jag är så blir svaret snabbt ett nej, de får inte fixa den.
Ingo´s skyttekompis Olle är en pärla:) han transporterar hem bilen på sin lastbil, tack snälla Olle för hjälpen. Så nu ska vår snälla svåger ta en titt på bilen och se vad han kan göra, jaa man kan inte annat säga än att det blev ett dyrt SM denna gången.

Magnus och Kuling gjorde ett bra arbete både på lydnadsplanen och i skogen men denna gången räckte det inte ända fram, men vad gör väl det de tog sig ju dit!! Bara det är en stor bedrift. Det var roligt att få vara på plats och se dem kämpa på om en placering även om den trasiga bilen ständigt gjorde sig påmind.

Ja och som om detta "dyra" SM inte skulle räcka så gav vår frysbox upp i söndags morse..... Jag fick plocka ur viltfrysen och städa den ordentligt så jag kunde ha den vanliga maten där. Viltet fick jag åka iväg och lägga i Lisas frys, tack snälla:)).

Amigo har haft ont i sin mage igen, vetrinärerna tror på foder allergi så vi har provat med anka och ris och det fungerade bra i ca 3 veckor sen fick så där ont i magen igen och det bullrar och tjuter i magen på honom. Han försöker sträcka ut bakrehalvan av kroppen, går några meter och samma sak igen, stackars liten, vad hjälplös man känner sig när man inte kan hjälpa honom ifrån smärtan. Så från och med förra tisdagen är vi tillbaks på ID mat igen och peppar, peppar så har han mått bra och varit en glad kille igen sista veckan.

10-08-20
Näe det är inte som ni tror:)) vi ska inte ha någon schappisvalp men visst är de söta!? var hos min kusin med familj förra veckan och tittade på de små söta liven, är ni intresserade av en schappis valp så hör gärna av er till Gun & Morgan på Bergadonnans kennel i Hällekis, (www.bergadonnans.se).

Vi har varit ute ännu en tur med husvagnen och denna resan gick till västkustens pärla Falkenberg, vi hade ömsom sol och ömsom regn denna resan men barnen fick i alla fall bada i saltvattnet en gång till denna sommaren.
Sedan förra uppdateringen har jag & Kiwi bara tränat lite högre lydnad och spårat lite, samt så har vi hunnit med ett och annat linjetag.
Aleks har tränat på att vissla rätt signal med pipan och övat vidare på kontaktövningarna hon fick tips på av Malin. Hon har även inhandlat flera roliga leksaker som de ska använda sig av vid kontakt övningarna (vi hann med två resor till Ullared när vi var på kusten och där var leksakerna billiga:)).

Ingo & Kiwi skulle börjat sin kurs i agility i tisdags men de fick stå över eftersom vi var på kusten men nästa vecka drar kursandet igång igen både för Ingo & Kiwi samt Aleks & Amigo.
På torsdag nästa vecka så ska jag och Aleksandra åka till Edsbyn för att heja på Magnus & Kuling som ska tävla SM i spår sista helgen i augusti, hoppas vi blir många från klubben som är där för att heja fram dem.

10-08-01
I fredags åkte jag, Kiwi & mamma till Ransäter i Värmland för att Kiwi skulle ställas ut på  kennelklubbens årliga utställning på lördagen. Kiwi fick en slät etta och placerade sig som nummer tre i öppenklassen. Han har just nu sommarkostym och är lite för rund om magen:)) men han skötte sig bra i ringen, sen är ju inte jag så duktig på det har med att vänstervarva men det går bättre och bättre.
Igår kväll åkte vi  med Helen & Bengt till Olstorp för att dansa till Eva Eastwood, The Boppers &
The Refreshments, det var mycket folk av alla olika slag och vi hade jätteroligt!! Bengt skjutsade oss i sin fina Buick från -48 och han fick många fina kommentarer av kända och okända människor om bilen:) när vi rullade ut från parkeringen
.


10-07-29
Nu har vi varit  på årets andra höjdpunkt nämligen tollarspecialen, i år gick den av stapel i Kolmården. Fredag morgon så startade jag och Kiwi i lydnad och fick ihop hela 298p och vann därmed elitklass. På eftermiddagen åkte jag med Lena & Magnus ut i skogen för att titta på Lena & Musli  som startade på workingtest och de skötte sig bra och slog förra årets resultat. Även de tävlade lydnad på fm och fick ett 1:a pris i lkl I & placerade sig på 2:a plats. Under dagen hade Lisa & Spex startat nkl tollingjaktprov och fixat en I:a, så fram gångarna för skaraborgtollarna ramlade in:)) och mera skulle det bli.

På lördagen var det agility där startade Mai & Pinto och placerade sig på en 9:e plats i agilityklass large. Jessica & Silaz tävlade både lydnad & agility i lydnaden kom de fyra och i agility vann de hoppklassen:). 
Jag och Lisa var med som åskådare på tollingjaktproven och såg flera duktiga hundar med förare.

Söndagen var vikt åt utställning denna gång i konstant regn, men det var ju lika för alla. Kiwi & Amigo ställdes båda i öppenklass och fick trevliga kritiker (kommer på deras respektive sida) men blev oplacerade i klassen.
Medan utställningen pågick så ropades det ut att man hade en upphittad tollare i informationen, ja ja tänkte jag mina hundar är ju med husse i husvagnen så det kan ju inte vara någon av dem. Men efter en stund tänkte jag att det är nog bäst att kolla i alla fall, och när jag kom till informationen så stod Amigo där hoppandes på två ben och gôr glad att matte äntligen kom. Han hade smitit ut och hittat tre tikar i en annan husvagn som han tyckte var trevliga och luktade gott (någon av dem löpte).

I kväll har vi varit i Mariestad och tränat dummie med Lena, Magnus & Elenor i regnet. Vi la ut ett sök & ett linjetag först och sen fick de flesta av hundarna börja med en markering. Kiwi var så laddad så han fick börja träningen med söket för att inte sitta och dra upp sig ännu mer vid markeringen. Amigo fick två enkelmarkeringar som han fixade bra, dubbeln var lite svårare för honom men han löste den. Jag vet inte om han gjort någon dubbel tidigare. Sen gick Aleks & Amigo iväg för att prova linjetaget och det gick riktigt bra, näsan på och snygga avlämningar. Efter detta fick han vila en stund och han är så redig ligger kvar och är tyst och väntar på sin tur. Kiwi var som sagt mycket laddad idag han fick också två enkelmarkeringar och en dubbel, även han hade lite svårt med dummie nr 2 på markeringen men det är längesedan vi gjorde en dubbel.

10-07-19
En lite uppdatering så här mitt i semestern får det allt bli:). Sedan förra uppdateringen så har våra träningskompisar Cecilia & Yatzy blivit SE LCH grattis, grattis det var ni så väl värda:). Sen har vi varit på årets ena höjdpunkt nämligen Klanhelgen. När vi kom upp på fredag kvällen så fick både Kiwi & Amigo lämna blod till tollarprojektet, båda är friska men har kullsyskon som haft meningit. Kiwi tyckte det var helt onödigt och kastade sig handlöst baklänges för att komma undan när de skulle stickas. Medan Amigo satt lugnt och bara kollade vad de hade för sig.
På lördagen så hade jag och Kiwi anmält oss till ett lydnads block med Niina Svartberg som var så givande vi fick med oss massor av nya (och gamla tips som bara glömts bort..) så nu ska vi slipa lite till på elit lydnaden och sen ger vi oss nog ut på nya äventyr framåt höstkanten.

Aleksandra och Amigo var anmälda till ett lydnadsblock de också men för Malin Nelson, de fick jättebra tips att träna kontakt på utan att det blir tävlingsmässigt. Jag tror att detta kommer att passa Amigo gôr bra eftersom han har ledsnat på den vanliga lydnadsträningen.
Under både fredag och lördag kväll hade  kennel mammorna  (från Agrosofen, Tollabo & Lönnlövets kennlar) ordnat med lekar för både två och fyrbenta varelser, detta är en rolig aktivitet då man blir indelade i olika lag och lär känna nya människor med hundar från de andra kennlarna.

Väl hemma igen så packade vi om bilen och drog iväg till Danmark på skyttetävling, denna gång med tält då jag tyckte att barnen behöver få uppleva en riktig tältsemester med matlagning på trangia kök och allt vad det innebär med tältsemester. Vi hade en riktigt fin vecka i Danmark med varmt och skönt väder. Ni som känner mig lite mer vet att jag är rejält rädd för att åka båt särskilt färja, så nu hade jag "dealat" till mig att vi i alla fall skulle ta snabbfärjan över för den tar "bara" två timmar. Denna dagen blåste det mellan 15-20 s/m och jag satt på ett och samma ställe och stirrade på horisonten från det att vi kommit ombord tills vi gick i hamn igen, sen var jag yr i huvudet hela dagen, usch för båtar säger jag bara. 

Idag har jag, Aleks, Lisa, Cecilia, Maria, Barbro & Ingemar varit på klubben och tränat lydnad & agility. När jag och Lisa gick en runda för att rasta hundarna bortom ladan så kom det en svärm med getingar, vet inte vartifrån men rätt som det var så hade Kiwi en som satt strax under höger öga och han pep och blev alldeles sned i huvudet. Vi försökte kolla om och var han blivit stucken men vi kunde inget se. När vi kom ut på lydnadsplanen så började det svullna upp runt och framför allt under höger öga, stackars liten. Som tur var så la sig svullnaden efter en liten stund och vi fortsatte träningen som tänkt. Aleks & Amigo tränade agility med Cecilia idag och de hade skött sig bra och varit duktiga:). Efter fika pausen så fick hon lite hjälp av Lisa med ringträning, hon ska ju ställa Amigo själv i öppenklass på söndag och det är inte alltid så lätt. Om några dagar så bär det i väg på årets andra höjdpunkt tollarspecialen då är det både lydnad, agility, workingtest, jakt/tolling och utställning det ska bli så roligt att få träffa de andra Agrosoferna & våra kennel mammor igen.

10-06-26
Fortsatt trevlig midsommarhelg önskar vi er. I onsdags var jag och barnen på klubben och tränade med Cecilia & Erik och deras hundar. Aleksandra & Amigo fick hjälp av Cecilia att prova på agility och de hade jätteroligt, en liten runda till Cecilias mops Imra gjorde han annars så höll han sig hos Aleks hela tiden. Jag och Kiwi tränade på fullfart ut till konen och en och annan ruta där emellan, sen fick även han prova på agility och svårast var slalomet. Vi har ju provat några gånger tidigare tillsammans med Cecilia så han har fått känna på hindren förut.
Förra onsdagen var det kursbetalning och inträdesprov på klubben och Ingo & Kiwi klarade inträdesprovet till agilityns nybörjarkurs så i augusti ska de börja sin kurs. Om de andra kursdeltagarna har "snälla" hundar vill säga, det har inte alltid varit så lugnt på agilityn utan ibland en hel del slagsmål och andra utfall på grund av att alla förarna inte har haft tillräcklig lydnad på sina hundar. Blir det en stökig kurs så får de hoppa över, vill ju för allt i världen inte att Kiwi ska bli påflugen och sönderbiten av någon elak hane.

Lägger ut lite nya bilder i hundarnas repektive album från onsdagsträningen.

 

 

 

 

10-06-20
Nu har jag och Kiwi kommit hem från vår värmlandssemester tillsammans med Cecilia & Yatzy. Vi har sett många duktiga hundar och deras förare under dessa dagar, och det dröjde ända tills sista ekipaget hade genomfört sin lydnad innan man visste vem som slutligen stod som segrare och i år blev det Lillemor Edström & Brainwaves Krollie från Kristinehamns bk som äntligen fick kliva högst upp på prispallen, grattis säger vi till dem. Grattis säger vi även till Malin och Keno som i helgen varit och fixa ett cert i spår:) och dessutom vann tävlingen.
I Karlstad träffade vi Kiwi´s syster Trolla med "lillasyster" Pippi och matte Mari, Kiwi var nyfiken på Pippi till en början men när hon ville busa och bita i honom så gick han till Trolla istället, hon är ju lite lugnare och inte skällde hon på honom heller.
Jag och Cecilia har bott i deras sommarstuga ute i värmlandsskogen alldeles vid en liten sjö där fanns inte människa så långt ögat nådde men desto mera fästingar och myggor. Efter kvällspromenaden igår så plockade jag sex stycken fästingar som kröp på Kiwi, äckligt. Senare under kvällen så fick jag se att det rörde sig utanför fönstret och när vi kollade närmare så var det en rävhona som passerade på tomten.
Inspirationen flödade på hemvägen och nya tips och ideer ska sättas i verket under sommaren:).

10-06-15
Uppdaterat med lite nya apporteringsbilder på båda hundarna ligger i deras respektive album.

10-06-14
Då var årets tjejvättern avklarad,puh... (den sjätte i ordningen) det var värre än när vi cyklade stora vätternrundan. I nästan fyra mil hade vi (jag och Tina) antingen klockren motvind eller motvind snett framifrån. Vi hade läst oss till att första depån skulle komma efter 3,1mil men där fanns bara öppna fält och massor av vind! Efter dryga 5 km kom så den efterlängtade depån. Sen hade vi en låång och ganska brant uppförsbacke där det inte var att tänka på att ens sätta sig på cykeln utan vi gick uppför. När vi kom till depå nummer tre så var det en lång ringlande kö till service tältet, det visade sig sen att någon eller några hade slängt ut nubb på vägen och det var flera hundra som hade fått punktering. Jag kan väl förstå de som bor ut med sträckan att de inte alla är överlyckliga över denna tillställelse men att slänga ut nubb! Det kanske inte bara slutar med en punktering utan även med att man kör omkull och skadar sig. Nu är det bara att ladda om och börja löpträna för i september ska vi springa tjejernas Lidingölopp.

Idag har jag och Aleksandra haft framme en and som hundarna fått träna med (ja du läste rätt även Kiwi har hämtat anden). Eftersom det är längesedan nu som vi tränade med vilt så fick de bara lyfta upp alt hämta in den på några meters avstånd. Amigo var lite fundersam först men han tog den när Kiwi närmade sig, han ville inte riskera att bli av med den. Han lämnad den i handen på Aleks varje gång för att sedan få leverpastej. Kiwi luktade först lite på anden men jag hade köttbullar i handen och de var nog viktiga så han plockade upp den och kom in med bra fart för att få byta, duktiga killar.

På fredag em drar jag, Kiwi, Cecilia & Yatzy mot värmland, närmare bestämt Karlstad och lydnads SM, det ska bli så kul att få komma i väg och umgås och titta på de bästa lydnadsekipagen vi har i Sverige. Kanske får vi lite ny inspiration och tävlar snart igen.

 

10-06-06
Kiwi har firat sin 6-årsdag med ett lydnad
schampionat idag!!
I fredags drog vi (familjen och hundarna) samt mina föräldrar med hund iväg till Falkenberg, närmare bestämt till Hansagård för att tillbringa helgen där. När vi ändå skulle åka ner så passade jag och Kiwi på att anmäla oss till deras lydnadstävling Nationaldagslydnaden en mycket trevlig tävling, där man även kunde anmäla sig att tävla i lag. Varje lag skulle bestå av 4 ekipage & de 3 bästa resultaten räknades.        
Varje lag skulle representeras i minst 2 olika klasser. Jag kommer inte ihåg vem som vann för precis innan prisutdelningen för lagen var så hade jag & Kiwi varit uppe på prispallen och blivit grattade med en stor fin glasvas i segerpris samt ett extrapris för championtiteln. Jag blev så rörd när det gick upp för mig att vi klarat ett första pris till & att det innebar ett lydnadschampionat! Det var nära till tårarna när publiken hurrade för oss då vi stod högst upp på pris pallen, vilken känsla! Såå efterlängtad. Tack än en gång Helen för att du valde ut världensbästa Kiwi åt mig:), och tack för alla grattis vi fått både i vår egen, Götene bk:s & Agrosofensgästbok, det värmer.
Vi vill även gratta Lisa & Spex som idag blivit utställningschampion samt Erika & Juni som tagit cert & blev BIM på samma utställning, bra jobbat tjejjer & Spexen.

10-05-25
Igår hade Aleksandra & Amigo avslutningstävling på sin kurs, och det var nevöst och spännande för flera av kursdeltagarna. Amigo hade lite annat i tankarna än att lyssna på och följa med Aleksandra, bland annat så luktade det mycket gott på gräset och rätt som det var kom han på att de körde agility på andra sidan staketet, ja ja så kan det gå när man är "tonåring och har mycket i huvudet" :). De fick fullt på platsen, tandvisningen, inkallningen och hoppet de andra momenten var inte riktigt lika "bra" men Aleksandra var nöjd efteråt i alla fall och det var det viktigaste. De placerade sig tillslut på 4:e plats av 14 stycken.
De flesta av hundarna var mycket nosiga och ofokuserade om man ser till hur de varit tidigare under kursen. Kanske berodde det på att matte/husse var nervösa inför tävlingen. 
I kväll har vi varit och tränat lydnad med Magnus, Linda, Eva & Britt och fått mycket hjälp och tips både jag och Aleksandra. Jag och Kiwi tränade långa inkallningar utan både stå & ligg med bara hopp och lek som kommando. Till en början så satt han bara kvar och tittade, sen kom han tveksamt för att tillslut komma i fullfart och fånga bollen i farten. Efter det så fick vi hjälp med framåtsändandet han har bra fart ut till gruppen men är sedan mera tveksam till att fortsätta, så det blir nästa projekt att träna vidare på. Aleks & Amigo ska backa träningen och bara  fokusera på kontaktövningar igen.
I morgon kväll ska jag till klubben på instruktörsmöte och då ska vi passa på att träna lite mera lydnad.

 

10-05-22
Först vill jag gratulera våran klubb & träningskompis Britt-Marie som igår blev DM mästare i lydnad individuellt, GRATTIS! Vi var tre stycken som skulle göra upp om DM titeln och samtliga ekipage var från Götene kul, det var jag & Kiwi, Cecilia & Yatzy samt B-M & Jeffie. B-M & Jeffie blev DM mästare före mig & Kiwi som idag endast fick ihop 213p och Cecilia & Yatzy som kom på tredje plats.
Tävlingen var en av de sämre vi varit på, tyvärr får vi väl säga. En helt grön tävlingsledare som inte verkade ha någon direkt erfarehet från elitlydnad. Det är inte rättvist för varken henne eller de tävlande när det är så, kanske borde hon fått lite tid på sig att träna igenom elitlydnaden innan man sätter upp henne som tävlingsledare på en officielltävling tillika DM. Transport sträckan på friaföljet var betydligt längre än vanligt, sen var det inte någon planering på vart svängarna kom för när ekipagen gjorde helt om hamnade endel nästan i korgen med saker eller in i domar och sekreterargruppen. Inkallningen den var närmare 40 än 25m, och är man som Kiwi & Yatzy så vet de att ståendet kommer efter 8-10m och då ska man stanna där:). Tävlingsekipage nr 1 fick först sin vittring på 25m , men då fick domaren gå in och rätta, igen...
Så här i efterhand hade det varit bättre att vi struntat i DM:et och varit med på vår hemma tävling, där vi vet att det inte uppstår några sådana här "missar", tyvärr så krockade vår egen lydnadstävling med DM. Men vi fick glada resultatnyheter på vägen hem igår:) Tina & Jojje hade fått 1:a pris i lkl I & Maria & Wilma hade fått i hop 154p utan platsen, vilken lydnad tjejer! Grattis till er med. Nu ska jag och Kiwi ladda om våra batterier inför nästa lydnadstävling som är om ett par veckor.

10-05-16
Ny bild på mig och Kiwi när vi var i Töreboda och tävlade elit lydnad (bilden tagen av Hilde). Igår var jag och Aleksandra och hundarna i Mariestad. Först var vi på brukshundklubben och var "tävlingsekipage" för de nyutbildade tävlingsledarna sedan bar det i väg till Hassle Säby för "jaktträning ihop med Lisa & Spex, Petter & Piri, Lena & Musli samt Magnus & Pasta. Vi fick fick hjälp att träna både linjetag på land och markering på land och i vattnet. Gladast var nog Kiwi när han äntligen fick hämta dummyn i vattnet, han skuttade på tre små tuvor innan han kastade sig i vattnet.

10-05-14
 Yes, yes,yes i kväll har jag och Kiwi varit i Töreboda och tävlat elit lydnad. Vi fick ihop 267,5p och placerade oss som nummer två i vår klass. Lägger in resultatet på Kiwi´s sida. Stort tack till mina trogna supporters Hilde & Aleksandra för att ni följde med och hjälpte mig hålla nerverna i styr.

10-05-12
I kväll har jag & Kiwi varit i Skara och tävlat DM i lag lydnad tillsammans med Cecilia & Yatzy och B-M & Jeffie. Vi hade lite "press" på oss att försvara vår titel som DM mästare från förra året, så det var extra nervöst. Men när resultatet var färdig räknat så stod Götenes lag som DM mästare även 2010!!
Inte nog med det, jag & Kiwi vann dessutom pris för att vi hade tävlingens högsta poäng, 195,5p av 200! Tack till våra trogna suporters som hejat fram oss till vinst i år igen, om ni bara visste vad skönt det är när någon hejar på och säger att det ser bra ut under tävlingen, då kan till och med jag slappna av.

10-05-07
Denna veckan har inte bestått så mycket av hundträning. Jag, Aleksandra och hundarna var på klubben i onsdags och tränande lite lydnad. De andra kvällarna har varit uppbokade med annat, i måndags kväll var jag på distriktsmöte i Mullsjö, tisdagkväll jobbade jag extra på sjukhuset och igår kväll var Hilde här och vi påbörjade vårt arbete med klubbtidningen Môsabla´t. Roligt att vara tillbaks på platsen som redaktör igen efter några års uppehåll med andra uppdrag på klubben. Så har ni något ni vill dela med er till våra klubbkompisar maila det till mig eller Hilde (hennes adress finns under länkar-Happyworkmates kennel). Imorgon ska jag och hundarna ha en heldag alldeles för oss själva, ååå vad vi ska njuta då! Kanske tar vi med oss fika till skogen och tränar på något kul.
 

10-04-30                                                                                                                                                              Äntligen har första sidan blivit uppdaterad med ny bild från vårt KM i lydnad! Så är det när man inte har kunskapen själv utan behöver hjälp.

10-04-25                                                                                                                                                                           I fredags gjorde jag och Kiwi årets tävlingsdebut, det var KM i lydnad på Götene bk. Denna gång räckte inte poängen till vinst men väl en andra placering. Vann gjorde Britt- Mari & Jeffie ett stort grattis till er! de får nu dessutom sin tredje inteckning på pokalen och därmed får de behålla den för gott. Cecilia & Yatzy kom på tredje plats och Evelina & Diva på fjärde. De tre första ekipagen får representera klubben på lag DM om dryga två veckor och den som placerar sig som nummer fyra blir lagledare och "stand in" om någon skulle bli sjuk eller annat, i år så går lag  DM i lydnad på Skara bk. Förra året så var placeringarna lite annorlunda men det var jag, Cecilia & B-M som då representerade Götenes lag och då blev vi DM mästere i laglydnad,  lite kul är att vi får göra det även i år.

10-04-15                                                                                                                                                              
Veckan fortsatte i hundträningenstecken i söndags var jag och Kiwi i Tidaholm och tränade sök  igen. Denna gången fick vi hjälp med upplägget av träningen (tack alla snälla träningskompisar i sökgänget) vi backade till ruta 1 och gjorde några "tantsök" så det blev mycket motivation och det behövdes verkligen, kondisen är inte den bästa efter vinteruppehållet och sökrutan var väldigt kuperad, han löste sina uppgifter men var rejält trött efteråt.                                                                                                                                           
I måndags var jag och båda hundarna i Mariestad och tränade med Lisa & Magnus och deras hundar. Eftersom Amigo varit konvalecent under en tid och inte kommit så långt i sin träning så gjorde vi några lättare övningar med dummy bla linjetag där vi fick bra tips från de andra samt några enkel markeringar, han skötte sig fint. Var tyst och lugn ända tills jag skulle agera kastare på markering för Magnus då blev det för mycket för honom och det blev en del gnäll.                                                                                                       
Sen var det Kiwi´s tur han fick först en enkel markering och sen en dubbel som han fixade bra, när han fått vara passiv en stund så gjorde vi linjetag inga problem där heller, men han har så svårt att behöva vänta på sin tur..... Kul att se de andra hundarna jobba de är så duktiga alla tre, märker att vi har mycket att lära av både Magnus och Lisa.                                                                                                                                         
Igår kväll var det träningskväll på klubben och jag och Britt-Mari hjälptes åt att köra igenom km programmet, lite klurigt det där med både rutan (lkl lI rutan, då hunden skall STÅ) och ettans apportering.
Vi måste ju träna nu så vi har en chans att försvara vår titel som KM mästare i lydnad från förra året.       
Lagt till en ny länk till Tina & kennel Fuerza.

10-04-09                                                                                                                                                        
Uppdaterat med ny länk till Anette och Vildänderna.                                                                                      
Denna vecka har vi tränat hund ganska mycket, i måndags var jag och Kiwi i Tidaholm och tränade sök, det gick så där. Jag lade upp det lite för svårt för honom men han lyckades få in sina figgar till slut.
I onsdags var vi på klubben och tränande lydnad det var blandad kompott av elit och högre lydnad för Kiwi´s del och Aleksandra och Amigo fick lite goda råd av Magnus (tack Magnus) bland annat att de ska leka mera så han får en förväntan på deras samarbete och inte är så disträ med dofter och andra hundar. Igår var vi några stycken som var till skogen och lade spår, Amigo spårar som han aldrig gjort annat och är jättenoga i varje vinkel. Kiwi spårade bra och vi hade alla pinnar med oss men hade lite annat för sig på vissa ställen, vet inte om det var viltspår eller om han bara kollade av.                                                                 
Måste ju även berätta att Amigo har blivit "storebror" Toppa, Amigos mamma fick sex stycken valpar i måndags Grattis till cirkusartisterna säger vi till Agrosofens kennel.

2010-04-02                                                                                                                                                                       
Nu äntligen fungerar datorn igen så jag kan göra uppdateringar på hemsidan. Jag ska börja med att grattulera Amigo och hans kullsyskon i Agrosofens fiina kull som igår fyllde två år, tänk vad tidengår.                                                                                                                                                                           Igår var vi på Kinnekulle för att ta en promenad med hundarna men det låg decimetervis med snö kvar så promenaden blev inte så lång. Idag har vi varit på promenad till skogen här i Källby och vi passade då på att träna lite linjetag och närsök med hundarna. Ska försöka lägga in lite nya bilder på hundarna under helgen.

2010-03-26                                                                                                                                                                
Idag har jag, Aleksandra & hundarna varit på klubben och tränat lydnad med Hilde, Maria, Britt-Marie & Tina. Jag och Kiwi blandande lite moment från både eliten & från högreklass idag och de momenten vi gjorde fungerade bra. Vi är inte klara med framåtsändandet ännu men idag fick vi mycket hjälp av Hilde, tack så jättemycket det var guldvärt:) så nu är vi en bra bit på väg. Aleksandra & Amigo tränande på inför lydnadsklass I och idag fungerade momenten riktigt bra. Tänk vad skönt det är med barmark, den delen av appellplanen som varit plogad under vintern är nu gräsbeklädd. På måndag börjar Aleksandra & Amigo´s lydnadskurs med inriktning på tävling, ska bli spännande att följa dem.

2010-03-18                                                                                                                                                             
Uppdaterat med ny länk till Lena & Magnus

2010-03-16 
Igår hade vi avslutning på vår kurs i mentalutveckling, den har varit så bra och vi har lärt oss massor. Igår fick vi göra en uppgift i grupp om ca 20 personer, då vi skulle skriva vad vi själva anser oss ha för bra egenskaper samt vad vi skulle önska att klubben har för bra egenskaper. I vår grupp var det genomgående tema att vi fortsätter i samma goda anda som tidigare och hjälper varann så att alla kan känna sig trygga på klubben och med sin träning.
Idag har vi varit i skogen och gjort ett linjetag och ett par markeringsövningar båda hundarna har varit fokuserade på sin uppgift och Amigo fick sitta lös själv en bit från mig och Kiwi då Aleksandra fick agera kastare på markeringsövningen och han var så duktig inte ett knyst från honom fast han fick vänta på sin tur, duktig kille. Hans mage har varit "bra" sedan i lördags och energin har återvänt. Har även lagt till en ny länk till Cecilia & Yatzy med flock.

2010-03-13                                                                                                                                                                       
I början av veckan så var jag och Aleksandra och hundarna iväg och tränade med dummy. Linjetag och en klocka fick det bli denna gång, det syns att hundarna tycker det kul att komma igång med träningen igen det bara spritter i kroppen på dem.

Amigo kämpar på med sin onda mage och slutet av denna vecka har väl inte hört till de bästa precis, han har haft både diarré, slemmig och blodblandad avföring. Vi har fått de slutgiltiga biopsisvaren de tog på magsäcken och de visade att magsäcken är inflammerad och svullen.

Idag har jag och Kiwi varit på klubben och tränat elitlydnad och han är laddad men inte riktigt så som han blir inomhus, ute på appellplanen kan han behärska sig även när det blir riktigt roligt. Idag fokuserade vi på "tråkrutan" och friaföljet det gick hyfsat bra, sen fick han avsluta med rutan som bara är såå kul.

2010-02-25                                                                                                                                                                
Idag kom Amigos preliminära provsvar och som det verkar så har han magkatarr, skönt att det inte var något malingt.

Under senaste veckan har vi mest tränat inomhus, Kiwi och jag har tränat positioner och stegförflyttningar. Amigo och Aleksandra har fokuserat på target och klicker. Förra onsdagen var vi och tränade i ridhuset på Hällerkis säteri och då passade vi på att köra igenom elitens lydnad. Kiwi var så laddad så friaföljet var väl inte det bästa han gjort men det var däremot både rutan och apporteringsdirigeringen.

Idag var tanken att jag skulle ta en tur på längdskidorna tillsammans med Kiwi men jag var inte hemma förrän efter 17.00 så det får bli en annandag, dessutom så vräker det ner snö.

Jag har även ändrat lite med tecken snitt på hemsidan i förhoppning om att det blir lättare att läsa texten då.

2010-02-11                                                                                                                                                                 
Lite av vad som hänt under den gångna veckan är att Amigo varit hos vetrinären igen och det har tagits en del prov på honom. Jag och Kiwi har tränat lite elitlydnad. Jag har även varit på kurs med Lars Ekberg i mental träning, en riktigt bra och givande kurs som förhoppningsvis skall öka mina prestationer på tävlingsbanan så småningom. 
Jag har även blivit faster till en liten kille:). Igår var vi på klubben på årsmöte och blev uppvaktade för att vi vann KM i lydnad samt för att vi vann lag DM i lydnad. För er som inte märkt det så fungerar gästboken:) välkomna att lämna ett tassavtryck!